De leukste camperroutes door Nederland

 De leukste camperroutes door Nederland

Sommige mensen denken dat zij Nederland moeten verlaten om een fijne en prettige vakantie te beleven. Dit is een misvatting, want binnen onze landsgrenzen kun jen namelijk ook uitstekend vakantie vieren. Om te ontdekken wat Nederland jou allemaal te bieden heeft, raden wij je aan om met de camper rond te trekken. Hierdoor kom je tijdens jouw vakantie op meerdere mooie plekken. Beschik je niet over een camper? Geen probleem, want in dat geval kun je een camper huren. Voordat je hiervoor kiest, wil je mogelijk eerst weten welke routes je af kunt leggen. Om jou op weg te helpen, zetten we hier een aantal van de leukste camperroutes door Nederland op een rijtje.

1. Elfstedentocht

De Elfstedentocht, wie kent het niet? Indien het ’s winters lang en hard gevroren heeft, wordt deze route op de schaatsen afgelegd, maar je kunt hem ook met de camper afleggen. Uiteraard verplaats jij je dan wel over de weg in plaats van over het water. Indien je voor deze camperroute kiest, kom je langs alle plaatsen van de Elfstedentocht, waaronder Leeuwarden, Hindelopen en Bolsward.

2. Het Vechtdal

Vier je graag vakantie op een rustige plek? Dan is het Vechtdal een ideale uitvalsbasis voor een camperroute. Naast de rust barst het hier van de natuur. Daarnaast kom je hier talloze fietsroutes tegen, waardoor het Vechtdal geliefd is onder fietsliefhebbers. In dit gebied kom je genoeg campings en camperplaatsen tegen, waardoor het vinden van een overnachtingsplek geen probleem is.

3. Rondje Zuid-Limburg

Limburg is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Door het heuvelachtige gebied kun je hier uitstekend wandelen en fietsen. Onderweg kom je verschillende camperlocaties tegen. Vanaf deze plekken is het makkelijk om bijvoorbeeld Maastricht of andere plaatsen te bereiken. Heb je zelf geen camper? Dan kun je eventueel ook een camper huren in Limburg. Je rijdt er in dat geval zelf met jouw auto heen, maar je legt de camperroute door Zuid-Limburg af in een gehuurde camper.

4. Deltawerken

Wil je graag naar de kust? Kies dan eens voor Zeeland. Hier kun je met jouw camper namelijk langs de Deltawerken rijden. Je rijdt uiteraard langs deze waterkeringen zelf, maar je komt ook door dorpjes en stadjes. Mag je graag fietsen? Dan is dit een uitstekende camperroute voor jou. Je kunt jouw camper namelijk makkelijk ergens neerzetten en met de fiets het gebied verkennen.

5. Noord-Veluwe

Wanneer je dol bent op de natuur, is een camperroute over de Noord-Veluwe een echte aanrader. In Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je uitstekend wandelen, maar je kunt er ook prima fietsen. Tijdens de route kun je verschillende uitstapjes maken, zoals naar dorpjes en steden, musea en andere bezienswaardigheden. Daarnaast kom je onderweg genoeg restaurants tegen. Al met al is deze camperroute zeker de moeite waard.

onlino

Gerelateerd