Waarom vrouwen elke nacht wéér met koude handen en voeten in bed stappen

 Waarom vrouwen elke nacht wéér met koude handen en voeten in bed stappen

Vrouwen en koude handen en voeten, we kunnen er niet om heen. Hoogstwaarschijnlijk wordt er regelmatig geklaagd door de partner die zich weer het apezuur schrikt wanneer jij, met handen en voeten met een gevoelstemperatuur van -10°C, tegen hem aan kruipt. Hier lees je waar die kou vandaan komt en waarom mannen er geen last van hebben. Zo is één van de verklaringen dat de bloedvaten van de vrouw sneller vernauwen dan die van het mannelijke geslacht. Wanneer het koud is, vernauwen bloedvaten zich sneller en wordt de bloeddoorstroming vertraagt. Voeten en handen voelen hierdoor onwijs koud aan.

Spiermassa, vetverdeling en de bloeddruk

Mannen en vrouwen hebben verschillende verhoudingen spieren en lichaamsvet. Dit zorgt voor een verschil in lichaamstemperatuur. Zo hebben mannen meer lichaamswarmte dankzij hun spiermassa. Vrouwen hebben daarentegen een gelijkmatigere verdeling van het vet. Deze vetlaag zorgt echter niet voor een lekker warm lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat onze belangrijkste organen voldoende bloed krijgen. Handen en voeten krijgen minder bloed en voelen hierdoor sneller een stuk kouder aan. Tevens hebben wij vrouwen een dunnere huid en lagere bloeddruk in vergelijking met mannen. Dit verklaart waarom, wij vrouwen, meer moeite hebben met het vasthouden van warmte.

Wat kun je doen tegen die koude pootjes en handen?

Er zijn verschillende dingen die kunnen bijdragen aan minder koude handen en voeten. De meest aangename manier is massage van de voeten en handen. Je kunt je partner hierbij dan ook mooi de keuze of hij ’s avonds weer jouw koude pootjes tegen zich aan wilt in bed om op te warmen of dat hij even een paar minuutjes wil masseren! Andere opties zijn voldoende beweging voor een betere bloedcirculatie en voldoende nachtrust. Daarnaast helpt het ook om veel proteïnerijke producten te nuttigen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan zuivel, eieren, vlees en noten

onlino

Gerelateerd

Leave a Reply