Waarom zijn paddo’s zo populair?

 Waarom zijn paddo’s zo populair?

Paddenstoelen, die kom je in de herfst tegen in de natuur. Rood met witte stippen, of meer wit of beige van kleur. Als kind leerden we al dat veel van deze paddenstoelen giftig zijn, en dat je ze dus nooit moet plukken of opeten. Eenmaal volwassen, bleek dat paddenstoelen nog veel meer zijn dan dat. Welkom in de wereld van de paddo’s!

Psychedelische paddo’s en magic truffles

Paddenstoelen en truffels zijn verschillende dingen, al hebben zij veel met elkaar te maken. Feitelijk is de truffel het deel van de schimmel dat zich onder de grond bevindt, terwijl de paddenstoel het deel is dat je boven de grond ziet. Gaat het om paddenstoelen en truffels van het Psilocybe-soort, dan hebben zij bijzondere eigenschappen: ze kunnen voor psychedelische effecten zorgen bij de gebruiker.

Deze paddenstoelen kom je, zeker als je geen specialist bent in het herkennen ervan, niet zomaar in onze bossen tegen. Geen rood met witte stippen, geen kaboutertjes, nee, dit soort paddenstoelen is vaak oorspronkelijk afkomstig uit warmere streken, Ecuador bijvoorbeeld, al worden ze ook dichterbij huis geteeld. Je koopt ze in Nederland bij een smart shop. Kies deze wel met veel zorg uit, want een slechte voorlichting of een slechte paddo, kan vervelende gevolgen hebben. Een goede smart shop vind je hier: https://www.zamnesia.nl/34-smartshop. Laat je goed voorlichten over de werking van paddo’s voor je ze gebruikt, en bepaal welke hoeveelheid passend is bij jouw lichaamsgewicht. Ander is het effect misschien iets te overweldigend.

Zelf kweken kan ook

Houd je van een experiment, of heb je van nature groene vingers? Dan is zelf paddo’s kweken ook een leuke bezigheid. Het beste is het om dit te doen in een speciale kweekset, waarin je alles vindt wat je nodig hebt om zelf paddo’s te gaan kweken. Een belangrijk aspect hierbij is de temperatuur. Paddenstoelen groeien het best bij temperaturen boven de 18 graden Celsius, iets wat je gemakkelijk kunt realiseren door een verwarmingsmat te gebruiken. Daarnaast is natuurlijk ook de juiste luchtvochtigheid van groot belang. Bestel je paddo’s van Zamnesia kun je vaak kiezen voor complete sets, eventueel aangevuld met de benodigde accessoires om direct aan de slag te gaan.

Zijn je paddo’s klaar om te oogsten, dan moet je ze binnen twee dagen consumeren. Dat doe je door ze gewoon te eten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze te drogen. Hierdoor zijn ze langer houdbaar, en weer op andere manieren te consumeren. Ooit wel eens paddo-thee gedronken, om maar eens wat te noemen?

onlino

Gerelateerd