5 duurzame producten die niet in jouw huis mogen ontbreken

 5 duurzame producten die niet in jouw huis mogen ontbreken

Duurzaamheid. Iets wat we regelmatig voorbij horen komen. Toch is een overgroot deel van onze bevolking hier (nog) niet zo bewust mee bezig. Zo wordt er bijvoorbeeld dikwijls gedacht dat er voor een duurzaam huishouden flink wat investeringen gedaan moeten worden. Dit valt echter reuze mee! Een duurzamer huishouden kan namelijk al door kleine aanpassingen. Lees snel verder om te zien wat jij kunt doen.

Ledlampen en plastic besparing

Met een klein voorwerp als een ledlamp kun jij al veel betekenen voor het milieu. Zo verbruiken deze lampen veel minder energie in vergelijking met gloeilampen. Daarnaast is ook de levensduur van ledlampen veel langer, waardoor vervanging aanzienlijk minder vaak nodig is. Ook overmatig plastic gebruik is een groot probleem. Met slechts simpele aanpassingen als het gebruik van herbruikbare boodschappentassen en -drinkflessen kun jij al een leuke bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker huishouden.

Seizoensgebonden producten en een regenton

Een regenton? Jep! Door regenwater op te vangen, kun je namelijk prima de tuin bewateren. Zo wordt onnodige verspilling van water uit de kraan voorkomen. En de planten, die groeien net zo hard van het regenwater als normaal water! Ook kun je duurzamer leven door voornamelijk seizoensgebonden producten te kopen. Deze zijn goedkoper, wat dus mooi is meegenomen, maar ook milieuvriendelijker omdat ze minder ver getransporteerd hoeven te worden.

Een droogrek of droogmolen

De was doen behoort tot één van de minst favoriete klusjes binnen het huishouden. We zijn dan ook snel geneigd om de was direct vanuit de wasmachine in de droogtrommel te deponeren. Zo’n droger gebruikt echter onwijs veel energie. De oplossing hiervoor? Koop een droogmolen of een droogrek. Het laten drogen van kleding via deze manier is veel duurzamer. Daarnaast kun je door middel van de frisse wind buiten, gelijktijdig genieten van een gratis wasverzachter.

onlino

Gerelateerd

Leave a Reply