Zo vind je een geschikte verlovingsring voor jouw partner

 Zo vind je een geschikte verlovingsring voor jouw partner

Als je jouw partner ten huwelijk wilt vragen, wil je dat het hele plaatje klopt. Je zoekt allereerst een geschikt moment en een toepasselijke locatie. Uiteraard mag een verlovingsring niet ontbreken als je een aanzoek doet. Het vinden van een ring is misschien nog wel het belangrijkste. Een ring maakt jullie verloving namelijk tastbaar en zichtbaar. Probleem is alleen dat het vinden van een geschikte verlovingsring geen gemakkelijke opgave is. Dit komt vooral doordat het aanbod ontzettend groot is. Lukt het jou ook maar niet om een geschikte verlovingsring te vinden? Wij bieden je in deze tekst de helpende hand.

Welke kleur vindt jouw partner mooi?

Ben je voor het eerst op zoek naar een verlovingsring? Dan kijk je ongetwijfeld jouw ogen uit. Het valt je al snel op dat de ringen er in allerlei verschillende kleuren zijn. Hierdoor weet je mogelijk niet goed voor welke kleur jij moet kiezen. Sommige mensen gokken het erop, maar dit kan verkeerd uitpakken. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je weet van welke kleur jouw partner houdt. Je kunt dit op de man af vragen, maar hierdoor krijgt jouw partner mogelijk het idee dat je iets aan het plannen bent. Dit is niet wenselijk. Probeer er daarom eens subtiel naar te vissen. Vind je dit eng? Kijk dan eens naar sieraden die jouw partner draagt. Zijn deze voornamelijk goud? Kies van voor een verlovingsring van goud.

Wel of geen ring met diamant?

Vroeger was het gebruikelijk om een verlovingsring met diamant te kopen. Waarom? Omdat een diamant symbool staat voor eeuwige trouw. Tegenwoordig kun je ook een ring zonder diamant kopen. Dit is weliswaar goedkoper, maar toch zien we dat veel mensen voor een verlovingsring met diamant kiezen. Wil je ook zo’n ring? Let dan goed op de kwaliteit van de diamant. Kijk bijvoorbeeld hoe de steen geslepen is en hoeveel karaat hij heeft.

Is een verlovingsring met diamant je toch wat te duur? Dan betekent dit niet dat je standaard een ring zonder steen moet kopen. Nee, want je kunt ook kiezen voor een verlovingsring met edelsteen. Zo’n ring straalt net wat meer uit dan een ring zonder steen. Bijkomend voordeel is dat een ring met edelsteen meestal ook goedkoper is dan een verlovingsring met diamant.

Zorg dat de ring perfect past

Als je een geschikte verlovingsring gevonden hebt, denk je waarschijnlijk dat je klaar bent. Toch is er nog één dingetje om rekening mee te houden alvorens je de ring koopt: de maat. Je wilt immers wel dat de ring perfect om de vinger van jouw partner past als je hem/haar ten huwelijk vraagt. Dit kan alleen als je de ringmaat weet. Weet je deze niet? Probeer deze dan te achterhalen. Je kunt hiervoor de binnenmaat van een ring die jouw partner veel draagt opmeten. Besef je wel dat een foutje snel gemaakt is. Mogelijk neem je de maat verkeerd over, waardoor de ring te groot of te klein is. Om dit te voorkomen, ‘steel’ je een ring van jouw partner. Neem deze mee naar de juwelier en deze leidt de ringmaat direct af. Hierdoor weet je zeker dat je een verlovingsring koopt die als gegoten zit.

onlino

Gerelateerd