Leuke activiteiten die te doen zijn in Rotterdam

 Leuke activiteiten die te doen zijn in Rotterdam

Rotterdam is met z’n moderne skyline, hippe clubs en historische pareltjes zoals Hotel New York en brasserie Dudok een echte wereldstad waar veel te beleven valt. Eigenlijk veel te veel om in een dag te doen. Dus als je een stedentrip naar Rotterdam gaat plannen is het slim om een of meer overnachtingen te regelen in een huisje bij europarcs. Dit vakantiepark bij Rotterdam is van alle comfort en faciliteiten voorzien en zorgt dat je op je gemak Rotterdam kunt verkennen. Op het moment dat we dit artikel schrijven hebben we nog te maken met Corona. We hebben geprobeerd om alleen bezienswaardigheden en activiteiten die op dit moment kunnen op te nemen, maar we raden je aan om eerst even zelf te bellen of te mailen met het museum, restaurant, café en de attractie of dierentuin die je in Rotterdam wilt bezoeken. We zetten de meest bijzondere uitjes in Rotterdam op een rij die vanuit vakantiepark rotterdam bereikbaar zijn. Veel plezier!

Diergaarde Blijdorp is werelds

Diergaarde Blijdorp is misschien wel het oudste en mooiste dierentuin van ons land. Het is in ieder geval de best bezochte dierentuin van Nederland. Sinds 1938 is het gevestigd aan de Blijdorplaan in Rotterdam. In 2014 is het park opgedeeld in verschillende delen die refereren naar de habitat van de dieren die er leven. Artica, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika en Oceanium zijn een thuis voor honderden dieren. Wil je weten hoe het er in een dierentuin achter de schermen aan toegaat? Je kunt een kijkje achter schermen boeken bij dit bijzondere dierenpark. 

Beelden van Rotterdam

Wanneer je via de Kruiskade naar de Westzeedijk loopt volg je de zogenaamde ‘Beeldenroute Westersingel’ waarbij je 17 beelden tegenkomt. Herken jij het beeld ‘Sylvette’ van Pablo Picasso? Let op de kenmerkende stijl van deze grootmeester. De ‘Beeldenroute Westersingel’ is onderdeel van de Culturele As in de havenstad. Met deze permanente straatexpositie wil Rotterdam kunst voor iedereen bereikbaar te maken.

De Koopboog

De Markthal is een van de meest uitgesproken bouwwerken van de stad. Rotterdammers zijn gek op bijnamen dus het gebouw wordt ook wel De Koopboog, De Puntenslijper en De Vreetkeet genoemd. De voorliefde om gebouwen bijnamen te geven blijkt ook uit De Zwaan voor De Erasmusbrug en De Koopgoot voor de verzonken winkelstraat. Maar terug naar De Markthal. Het architectonische hoogstandje wordt op de halfronde binnenkant opgesierd met kleurrijke kunstwerken van vruchten, planten, insecten en bloemen door kunstenaar Arno Coenen. Het pand herbergt winkels, kantoren, restaurants en andere bedrijven. En aan de buitenkant van de boog zijn luxe appartementen gerealiseerd. Kortom, De Markthal moet je gezien hebben als je naar Rotterdam gaat. 

onlino

Gerelateerd