Toiletetiquette op de werkplek

 Toiletetiquette op de werkplek

Bijna iedereen moet gedurende de werkdag wel een keertje van het toilet gebruikmaken, vaak zelfs wel vaker dan eens. Een goede werkgever zorgt dat er voldoende toiletten zijn, en dat deze van de juiste gemakken zijn voorzien. Maar er zijn ook dingen waar de medewerker zelf op mag letten, en die wel zo netjes zijn. Wat is de toiletetiquette voor op de werkplek?

Laat het schoon achter

Het eerste punt spreekt eigenlijk voor zich. Heb je een toilet gebruikt, dan zorg je ervoor dat degene die na je komt niet kan zien wat je hebt uitgespookt. Je vindt het zelf ook niet prettig om een toilet te betreden dat de sporen van je voorganger nog zichtbaar bij zich draagt. Er is geen enkele reden om zelf de boel dan ook niet netjes achter te laten. Haal de borstel even door de pot als dat nodig is, veeg eventuele druppels die zich buiten de pot bevinden weg, en laat een schoon toilet achter. Dat is voor iedereen wel zo prettig.

De luchtverfrisser staat er niet voor niets

Iedereen gaat naar het toilet, en iedereen stinkt. Niets om je voor te schamen, zo werkt het menselijk lichaam nu eenmaal. Het is echter niet zo dat je niets hoeft te doen aan de geur die je achterlaat. Ook al is het de natuur, degene die na je komt wil niet in je stank zitten, want prettig is dat natuurlijk niet.

Op veel werkplekken is het toilet voorzien van een goede afzuiginstallatie, waardoor geuren snel verdwijnen. Ook zijn er vaak luchtverfrissers die automatisch werken, en bijvoorbeeld na ieder toiletbezoek vanzelf wat geur de ruimte in spuiten. Is dat niet het geval, gebruik dan zelf even de luchtverfrisser die er staat. Is die niet aanwezig? Vraag er dan om bij een leidinggevende. Dat is uiteindelijk voor iedereen prettiger.

Toiletpapier (bijna) op? Zorg voor een nieuwe rol

Naar het toilet gaan, en erachter komen dat het toiletpapier op is. Het gebeurt iedereen wel eens, en het gebeurt altijd te laat. Heel vervelend, want hoe los je dit nu weer op? Al is het zeker aan te raden om voor je op de pot plaatsneemt even te checken of er voldoende toiletpapier aanwezig is, zou het eigenlijk niet nodig moeten zijn. Want, is de rol op of bijna op na jouw bezoek, dan zorg je natuurlijk even voor een nieuwe. Dat jij het precies hebt gered is fijn, maar dat gun je je collega’s natuurlijk ook.

Was je handen na het toiletbezoek

De laatste, die eigenlijk niet in het rijtje zou hoeven: na het gebruik van het toilet was je goed je handen. Je handen die straks weer deurknoppen, meubels en apparatuur aanraken die ook door collega’s worden aangeraakt, inderdaad. Dat behoeft geen uitleg, toch?

onlino

Gerelateerd