Wat vertellen dromen jou?

 Wat vertellen dromen jou?

Iedereen heeft ze wel! Zodra jouw hoofd het kussen raakt en jouw ogen dichtvallen, laten je hersenen je naar een wereld gaan waar alles mogelijk is. Sommige hebben dan de gekste avonturen. Andere mensen dromen over de dag die ze hebben meegemaakt. Een ding is zeker, er zijn dromen die bij iedereen terugkomen. Wat betekenen ze? Hier zijn de meest voorkomende dromen uitgelegd!

Je tanden vallen uit

Deze is erg populair in de droomwereld. We kennen allemaal de verbazing of angst die je voelt als je plots je eigen tanden in je handen ziet vallen. Deze droom heeft een betekenis, namelijk de angst om in het openbaar te spreken. Denk maar aan zenuwen voor een presentatie die je moet geven, of iemand moet spreken over een zwaar onderwerp. 

Je wordt achterna gezeten door iets

Als je wordt achtervolgt door iets of iemand en je blijft maar rennen, zit er ook een verhaal achter. Je rent namelijk weg van eventuele verantwoordelijkheden in je leven, zoals belangrijke beslissingen die je moet nemen. Daar zie je dus meer tegenop dan je dacht!

Je valt naar beneden 

Je hebt hier twee soorten van. De eerste is wanneer je net in je slaapmodus valt. Dat is geen droom, het is het effect dat hersenen geven wanneer je in je REM-slaap gaat. Dus tussen wakker zijn en slapen in. De tweede reden is wel droom-gerelateerd. Dit is namelijk het gevolg van controleverlies. Je voelt alsof je niks anders kan dan vallen, en dat je dus geen grip hebt op je werkzaamheden in het echte leven. 

Je vliegt

Een wat minder negatieve droom: vliegen! En dan wordt er niet vliegen met het vliegtuig bedoeld, maar net zoals Peter Pan gewoon uit jezelf. Een prachtige droom, waarvan je niet wilt dat het eindigt. Behalve als je daar niet tegen kunt natuurlijk. De betekenis is eigenlijk best simpel: je bent gelukkig. Alles gaat goed in je leven, en dat voelt goed! Je voelt je zo vrij als een vogeltje, en dat zie je dus terug in je droom.

Je bent naakt

Een nogal vreemde, maar ook veel voorkomende droom is de “help, ik ben naakt” droom. Dit gaat ook meestal gepaard met dat je naakt bent in het openbaar en dat iedereen je aanstaart. Deze droom vertelt jou dat je bang bent om je ware ik te onthullen. Je doet je anders voor dan je werkelijk bent, en je dromen zien dwars door die leugens heen. 

Gelukkig is het maar een droom, toch?

Redactie

Gerelateerd