Deze vijf plekken in Slovenië moet je echt checken!

 Deze vijf plekken in Slovenië moet je echt checken!

Slovenië, het land wat bekend staat om de vele meren die ze hebben en de prachtige landschappen. Je kan er niet alleen prachtige landschappen vinden en mooie meren, maar ook heerlijke stranden aan de Adriatische kust. Je kan dus volop genieten van zon, zee, strand en mooie natuurgebieden! Deze vijf plekken moet je sowieso gezien hebben als je naar Slovenië gaat. 

1. Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt in het midden van Slovenië. Dit is één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Doordat alles zo dicht bij elkaar ligt kan je overal op je gemak naar toe lopen. In Ljubljana heb je verschillende bezienswaardigheden, waaronder ook het kasteel Ljubljanski Grad. Dit is een kasteel dat je kan vinden op de berg in de stad en hierboven krijg je waanzinnig uitzicht over de hele stad! Heb je toch zin om te gaan fietsen? Dan kun je ook de fietstour door de stad doen. In vier uur tijd kun je van alles leren over de stad, de bewoners en alle bezienswaardigheden. 

2. Het meer van Bled 

Voor velen wordt het meer van Bled omschreven als een magische plek en is het een hoogtepunt van hun reis naar Slovenië. Het is ook niet voor niets genomineerd als één van de zeven wereldwonderen. Het meer is te vinden in het plaatsje Bled en is zo’n 2120 meter lang en 1380 meter breed en ongeveer 30 meter diep. Wat zo bijzonder is aan dit meer is dat in het midden van het meer er een eilandje is. Op het eilandje kan je een kerk vinden die er al staat sinds 1465, maar helaas is die door een aardbeving verwoest. In de zeventiende eeuw is er een nieuwe kerk gebouwd en die staat er tot op de dag van vandaag nog steeds. Als je in de zomermaanden gaat is het water ook nog eens heerlijk warm en kun je erin zwemmen. 

Het meer van Bled

3. Goriska Brda 

Houd jij wel van een lekker wijntje en prachtig uitzicht? Dan is Goriska Brda het zeker waard om langs te gaan. Het mooie heuvelachtige gebied vol wijngaarden is gelegen tussen de Julische Alpen en de Adriatische Zee. Een bezoekje aan de wijngaarden is niet compleet zonder een wijnproeverij. Natuurlijk kun je bij een willekeurige wijnboerderij binnenwandelen of je brengt een bezoekje aan de wijnkelder Klet Brda: deze staat bekend als de grootste van het land. Naast het proeven van wijn zijn er nog genoeg andere activiteiten die je kan doen in Goriska, bijvoorbeeld een bezoekje doen aan de uitkijktoren Gonjače, vanaf hier krijg je prachtig uitzicht op de landschappen van Goriska Brda. 

4. Piran 

Piran is één van de havenplaatsen van Slovenië en ligt vlak bij de kustlijn van Slovenië. Dit kleine stadje heeft een autovrij, oud centrum met charmante steegjes. Ook heeft Piran een gezellige boulevard met heerlijke restaurantjes. Ook kun je heerlijk gaan suppen op het meer van Bled, wat ook aan dit stadje is aangesloten. Heb je meer zin om even heerlijk te ontspannen? Ga dan even langs bij Thalasso spa Lepa Vida, hier kom je heerlijk tot rust en kun je lekker gaan zwemmen, gebruik maken van hun baden, massages, zoutwaterbaden en zoutscrubs. 

5. Soča rivier

De Soča rivier is de bekendste rivier van Slovenië en is 96 kilometer lang. Het wandelpad dat je kan wandelen is maar liefst 25 kilometer lang. Vind je gewoon wandelen wat te saai en houd je van avontuur, ga dan vooral raften of kajakken. Een tip die veel wordt gegeven is om een raft-tour te doen, dan ga je samen met een klein groepje het water op. Toe aan een frisse duik? Ga dan vooral lekker zwemmen in de rivier! In de zomer is het slechts 14 graden in het water. 

Redactie

Gerelateerd