Goedkoop eropuit? Dit zijn de vijf goedkoopste landen in Europa

 Goedkoop eropuit? Dit zijn de vijf goedkoopste landen in Europa

Wil je er lekker op uit, maar wil je niet heel veel betalen? In Europa zijn er meerdere prachtige landen waar je naartoe kan reizen, maar niet voor enorm veel geld. Vertrek op zonvakantie, stedentrip of rondreis. En bespaar ook nog eens flink. Deze vijf landen zijn een paar van de goedkoopste landen in Europa.

1. Polen

Eén van de meest historische parels van Europa is naast een mooi land ook nog eens een goedkope vakantiebestemming. Dit gaat over Polen. Geniet van de prachtige landschappen, bergen, meren, rivieren en verschillende stranden. Ben je een beetje sportief aangelegd, ga dan vooral heerlijk wandelen in de bergen en bekijk het prachtige uitzicht vanaf de bergen over Polen. Wil je graag de échte toerist zijn? Ga dan eens langs bij verschillende bezienswaardigheden die Polen aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende steden, ruïnes, kastelen of neem een kijkje bij het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz. Vergeet ook zeker niet om nieuwe gerechten te proeven als je eenmaal in Polen bent. 

2. Albanië

Albanië wordt gezien als één van de goedkoopste landen in Europa en is zeker het bezoeken waard. De mooie landschappen, bergen en grote diversiteit aan cultuur maken Albanië een prachtig vakantieland. Verschillende mensen zeggen dat Albanië één van de verborgen parels is van de Balkan-landen. Het land staat onder andere bekend om de architecturale hoogtepunten en de traditionele steden zoals Berat, Tirana of Gjirokastër. Ook in Albanië staan er verschillende heerlijke gerechten voor je klaar om eens te gaan proeven. 

Foto gemaakt in Albanië

3. Macedonië

Hoewel je eigenlijk niet veel hoort van Macedonië, is het zeker een bezoekje waard. Macedonië staat ook onder andere bekend om de interessante historie, de architecturale rijkdom en prachtige landschappen. Ontdek onder andere het Meer van Ohrid of neem eens een kijkje in de hoofdstad Skopje. Maak prachtige wandelingen door de groene bergen en ontdek de mooiheid van Macedonië.

4. Hongarije 

Velen zouden zeggen dat het bijna onmogelijk is om Hongarije niet mooi te vinden. En het is ook nog eens één van de goedkoopste landen in Europa. Houd je nou van kunst, dan is Hongarije een fantastisch land om naartoe te gaan. Bezoek de prachtige steden die Hongarije aanbiedt zoals Boedapest, Pécs of neem een kijkje in Debrecen. Naast steden bezoeken kun je ook eens een bezoekje brengen aan het mooie Balatonmeer of ga eens langs bij het plaatje Hollóko.

5. Roemenië

Roemenië staat onder andere bekend om verschillende culturen. Denk bijvoorbeeld aan de Duitse, Hongaarse en natuurlijk de Roemeense culturen. Al deze culturen nemen ook hun eigen tradities mee waardoor het land vol zit met verschillende culturen. Neem vooral eens een bezoekje aan de middeleeuwse stad Brasov of ga een keer langs de historische kastelen en neem een fijne wandeling door de landschappen van Karpaten. 

Redactie

Gerelateerd