Beleggen in CFD’s

 Beleggen in CFD’s

Steeds meer mensen zijn benieuwd naar de mogelijkheden van het beleggen in CFD’s. Maar wat houdt het eigenlijk in? CFD staat voor Contract For Difference. Het is nog best nieuw maar ook al direct erg populair. Het zijn een soort beleggingsinstrumenten, en zo kun jij op een eenvoudige manier beleggen in bijvoorbeeld aandelen, maar ook in valuta, grondstoffen of wat anders. Maar het is wel zo dat de broker voor jou dan een product koopt waarin je gaat beleggen, je bent niet de eigenaar, je sluit namelijk een contract af met een broker. De kosten zijn hierdoor wel laag en dat is voor jou een voordeel. Je profiteert ook van de prijsstijgingen en van de prijsdalingen.

Voordelen CFD’s

Voordat je zelf de keuze gaat maken van het beleggen in CFD’s, is het goed om eens na te gaan wat de voordelen zijn. Om te beginnen zijn de kosten lager, maar ze zijn ook anders opgebouwd omdat je gaat betalen via de spread. Actieve beleggers vinden beleggen in CFD dan ook erg interessant. Je wil producten namelijk ook weer snel weg hebben, want je wil geen hoge transactiekosten. Gevoelsmatig koop je eigenlijk gewoon aandelen, of wat anders. De koersen zijn namelijk hetzelfde en je krijgt dividend over je CFD producten. Maar er is nog een groot voordeel en dat is de hefboomconstructie. Deze leggen we je hieronder nog extra uit.

Hefboomconstructie CFD’s

Dankzij de hefboomconstructie heb jij de kans om met minder geld toch meer producten te kopen. Het is eenvoudig, al klinkt het misschien niet zo. Dit kan uit worden gelegd aan de hand van een voorbeeld. Je hefboom van bijvoorbeeld 10 wordt in ieder geval bij iedere koerswijziging ook 10x zo sterk. Als je bijvoorbeeld een aandeel koopt bij een bedrijf van 5 euro, dan betaal je dus 500 euro voor 100 aandelen. Als de hefboom van dat aandeel dan 10 is, ga je dus beleggen met 5000 euro. Maar je hebt alleen wel maar 500 euro CFD gekocht. Stel dat het goed gaat met dat bedrijf en aan het einde van de dag is het 5,50 waard. Dan kun je het dus verkopen en heb je 50 cent winst. Maar de hefboom is 10 dus dan heb je 500 euro winst, zo snel kan het dus gaan! Maar je moet er wel aan denken dat het andersom dus ook kan en dan is het minder gunstig voor jou als belegger.

Nog een paar tips voor CFD beleggen

Speciaal voor jou hebben we nog tips voor het beleggen in CFD’s. Er zijn namelijk wel wat risico’s waar je ook rekening mee moet houden. Als er namelijk sprake is van een dalende koers dan is je product dus ook snel minder waard. Hierdoor zou je je inleg ineens kwijt kunnen zijn. Let daarom goed op hoe je gaat beleggen en of dit een manier is die bij je past. Je moet ook alleen maar met geld gaan beleggen wat je kunt missen, je kunt wel veel geld er aan verdienen, maar je inleg kan ook ineens weg zijn. Je bent geheel afhankelijk van de koersen e.d. dus veel factoren hebben er invloed op hoe dat het gaat lopen. Kies daarom voor het beleggen in CFD’s als je je er goed bij voelt, het geld er voor beschikbaar hebt en ook het een en ander weet over beleggen. Zo kun je namelijk je kennis toepassen en dan op je gemak kijken welke invloed dat er op heeft. In ieder geval altijd eerst op je gemak nagaan wat de opties zijn en dan kijken wat voor jou de beste manier van beleggen in CFD’s is.

onlino

Gerelateerd