Zo richt jij je slaapkamer knus in

 Zo richt jij je slaapkamer knus in

Ziet je slaapkamer er nu nog wat saai uit? Wil jij graag dat je slaapkamer er wat knusser uit gaat zien, maar weet je alleen nog niet hoe? En wat nou precies de factoren zijn die de slaapkamer een knus gevoel geven? Lees dan snel verder en wie weet ziet jouw slaapkamer er binnenkort knus uit!

1. Bedsprei

Het eerste dat je ziet als je een slaapkamer binnenkomt, is natuurlijk het bed. Het bed trekt dan ook vaak gelijk de aandacht. Als je een knus gevoel wil creëren, moet je dit gevoel ook zien te verwezenlijken op het bed. Hoe je dit kunt doen? Met een  bedsprei! Een mooi bedsprei passend in de stijl van jouw slaapkamer kan al meteen het bed omtoveren tot een knus geheel. Maak je bed op, leg het sprei over het dekbedovertrek en leg desnoods nog wat bijpassende kussentjes op het bed: zo kun je eenvoudig het knusse gevoel opwekken.

Naast dat een sprei de slaapkamer knus laat ogen, heeft een sprei nog meer voordelen: zo zorgt een sprei voor een warme nachtrust, maar het zorgt er ook voor dat je dekbed en dekbedovertrek worden beschermd voor bijvoorbeeld stof van buitenaf.

2. Gordijnen

Gordijnen kunnen al snel een knus effect geven. Ze geven niet alleen een knus gevoel, maar ook een stuk privacy van de buitenwereld. Het is wel belangrijk dat je goede gordijnen kiest: niet alleen qua stof, maar ook de kleur is erg van belang. Het is namelijk een stuk mooier als je gordijnen goed passen bij de rest van je interieur. 

Gordijnen die net iets langer zijn dan de ramen zorgen al voor een knusse sfeer. Wil je graag een ontspannen en rustige slaapkamer, dan wordt het vaak aangeraden om verduisterende gordijnen te kiezen. Ook het materiaal is erg belangrijk bij het kiezen van de gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor zachte materialen zoals fluweel, maar kies wel voor een materiaal dat past bij de stijl van jouw slaapkamer. Fluweel past bijvoorbeeld goed bij hotel chique, terwijl linnen weer mooi staat bij een landelijke slaapkamer.

3. Lichtjes

Lichtjes toevoegen aan je kamer zorgt ook voor een fijne sfeer. Door lichtjes op te hangen krijg je een gezellige sfeer in je slaapkamer. Het wordt vaak aangeraden om te kiezen voor warm en zacht licht. Door te kiezen voor dat licht creëer je een rustige plek, want als je kiest voor hele felle lampen kan het al snel te druk worden. Hang bijvoorbeeld feestverlichting op boven je bed en je zal al snel merken dat het een stuk gezelliger en knusser wordt in je slaapkamer. 

Naast een lichtslinger is het natuurlijk ook fijn dat je een lampje op je nachtkastje hebt staan. Zo’n lampje geeft ook een knusse sfeer, is vaak niet te fel en is natuurlijk ook praktisch voor als je bijvoorbeeld nog even een boekje wil lezen.

4. Kleurgebruik

Welke kleuren je gebruikt in de slaapkamer, hebben ook een gevolg voor de knusheid in de ruimte. Vooral warme kleuren wekken dat sfeervolle gevoel op, zoals beige, bruin of taupe. Deze kleuren kun je terug laten komen op de muren, het plafond maar natuurlijk ook in het beddengoed. Je kunt deze neutrale kleuren natuurlijk wel combineren met een wat fellere kleur, als je graag wat meer kleur in de slaapkamer terug wil laten komen.

Lilian

Gerelateerd