Installeren van zonnepanelen

 Installeren van zonnepanelen

Als je op de energiekosten wilt besparen, dan is het zelf plaatsen van zonnepanelen een goede optie. Je kunt deze zonnepanelen dus zelf plaatsen, maar je zou het ook uit kunnen besteden. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om het in eigen hand te houden. Het voordeel is dan dat je een pakket koopt en dan kun je alles stapsgewijs zelf plaatsen. Het leek voorheen zo dat de montage erg ingewikkeld was, maar dat is helemaal niet zo. Daarom is het goed dat je je er eens in gaat verdiepen, laat je inspireren door de mogelijkheden en dan zie je vanzelf dat het een stuk eenvoudiger is dan verwacht! Ook jij kunt je eigen zonnepanelen installeren en dan snel de voordelen daarvan ervaren. Er kan hierdoor namelijk erg veel geld worden bespaard!

Je eigen zonnepanelen installeren

Kun jij zelf zonnepanelen plaatsen? Een goed moment om dan snel de eerste stap te zetten. Een paar tips:

  • Als je zonnepanelen wil plaatsen dan heb je ruimte nodig. Bij een schuin dak moet je ongeveer denken aan minimaal 1,5 m2 per zonnepaneel en bij een plat dak aan ongeveer 2,5m2 per paneel. Je hebt hier wat meer ruimte nodig omdat ze bij een plat dak schuin rechtop staan, dit voorkomt dat de zonnepanelen de schaduw op elkaar werpen.
  • De richting is ook van belang, want je plaats ze op het zuiden in de richting van zuidoost tot zuidwest. Je wil er namelijk voldoende rendement uithalen. Je hebt dan nog de keuze uit parallel plaatsen of schakelen. Meestal zijn ze in serie geschakeld.
  • Een ander deel waar je over na moet denken is de meterkast of de groepenkast. Je hebt namelijk een vrije groep in de meterkast nodig als je panelen gaat installeren met een vermogen van 600 WP of meer.
  • Wat ook een optie is, is een deel zelf plaatsen en een deel uitbesteden. Dit kun je doen als je bijv. het dak zelf wel op kunt maar het nog niet aan kunt sluiten. Ook zou je dan samen kunnen werken met iemand en zo toch nog geld kunnen besparen. Hoe eerder de zonnepanelen geplaatst zijn, hoe eerder jij geld kunt besparen en geld gaat verdienen aan het opwekken van energie.

Een verantwoorde keuze met zonnepanelen

Het is alleen maar goed als je de keuze maakt voor het installeren van zonnepanelen. Stralendgroen, daar kun je eens naar kijken. Je kunt hier een complete set samenstellen, je vindt er duidelijke handleidingen om alles echt zelf te kunnen doen en het is uit voorraad leverbaar. Zo ga jij zelf de stap zetten naar een beter milieu. Je gaat je eigen energie opwekken door eenmalig te investeren en dit zal je uiteindelijk weer terugverdienen! Een goede stap, dus probeer het ook maar eens en dan zie je pas echt hoe snel dit gaat. Je kunt alles al snel eigen maken dus doe er ook je voordeel mee!

onlino

Gerelateerd