Gouden tientje verkopen? Wat is de waarde?

 Gouden tientje verkopen? Wat is de waarde?

Vroeger waren er talloze gouden munten in omloop, ook binnen Nederland. Onder Nederlanders is de bekendste gouden munt het gouden tientje. Binnen veel families in ons land komen één of meerdere van deze munten voor. Vaak is het een verzamelstuk, maar een gouden tientje kan ook als sieraad gebruikt worden. Heb je zo’n munt in jouw bezit maar gebruik je hem niet of nauwelijks? Overweeg dan om hem te verkopen. Een gouden tientje is namelijk geld waard. Veel mensen zijn zich hier alleen niet van bewust. Laat staan dat zij weten hoeveel de gouden munt waard is. In deze tekst vertellen we je hoe je de verkoop van een gouden munt aanpakt en hoe je de waarde achterhaalt.

Hoeveel is mijn gouden tientje waard?

Als een gouden tientje binnen jouw familie een verzamelstuk is, denk je mogelijk niet direct aan verkopen. Begrijpelijk, maar het is ook zonde als hij stof ligt te vangen. Een gouden tientje kan je namelijk flink wat geld opleveren. Voordat je ervoor kiest om de munt van de hand te doen, wil je ongetwijfeld eerst weten hoeveel hij waard is. Op basis hiervan kun je voor jezelf bepalen of je een gouden tientje verkopen de moeite waard vindt of niet.

Veel mensen die een gouden tientje bezitten, hebben geen idee van de waarde van deze munt. Daarom richt men zich vaak eerst tot het internet. Hier kun je het een en ander vinden over de waarde van een gouden tientje. Zo staan er manieren omschreven om zelf de waarde te achterhalen. Toch raden wij je aan jezelf niet te wagen aan een waardebepaling. Waarom niet? Omdat je makkelijk iets over het hoofd ziet. Hierdoor kun je de waarde van jouw goud (veel) te laag inschatten.

Laat een gouden tientje taxeren

De beste manier om de waarde van een gouden tientje te achterhalen, is met behulp van een taxatie. Hiervoor dien je met de munt bij een goudkenner langs te gaan. Zoek je nog een specialist op het gebied van goud? Ga dan langs bij één van de vele vestigingen van Goudwisselkantoor. Als je hier binnenstapt met jouw gouden munt, word je meegenomen naar een discrete ruimte. De specialist taxeert jouw gouden tientje hier ter plekke. Alles gebeurt dus onder toeziend oog van jou. Een taxatie bij Goudwisselkantoor is gratis en vrijblijvend, waardoor je uiteindelijk zelf bepaalt wat je met jouw gouden tientje doet. 

Verkoop de munt aan een professional

Weet je inmiddels hoeveel jouw gouden tientje waard is? Dan kun je besluiten hem te verkopen. Dit kan onder meer via internet of sociale media. Toch is dit niet aan te raden. Waarom niet? Omdat je hier doorgaans geen reële prijs voor jouw goud krijgt. Schakel je Goudwisselkantoor in voor goud inkoop? Dan is dit wel het geval. Na afloop van de taxatie doen zij jou een reëel bod, waardoor je altijd een mooie prijs voor jouw gouden tientje krijgt.

De waarde van een gouden tientje kan overigens hoger uitvallen dan de goudwaarde. Dit is het geval als er sprake is van een verzamelwaarde. Als leek kun je niet zelf bepalen of hier sprake van is. Nog een reden om met jouw gouden tientje naar een vestiging van Goudwisselkantoor te gaan. Ga je uiteindelijk akkoord met het bod? Dan ontvang je het geld direct contant. Je kunt er desgewenst ook voor kiezen om het geld op jouw rekening te laten storten.

onlino

Gerelateerd