Hoe kunnen kinderen het best ontspannen?

 Hoe kunnen kinderen het best ontspannen?

Kinderen kunnen soms best wel druk zijn. Dit is helemaal niet erg, maar zodra het tijd wordt om naar bed te gaan of als je even serieus bezig bent, kan dit erg vervelend zijn voor jou en je kind. Daarom zijn er verschillende manieren waarop jouw kind even terug kan naar de ontspannende modus. Maar wat kan jouw kind zoal gaan doen? Hieronder lees je het allemaal. 

Inhoudsopgave

Activiteiten

Wil jij ervoor zorgen dat je kind weer even rustig wordt in het hoofd? Dan kun je verschillende dingen proberen. Even met je kind gaan praten of even een verhaaltje voorlezen. Maar ook kan het helpen om even met je kind een rondje te gaan lopen. Zo zal de meeste energie geuit zijn en is de rust in de meeste gevallen wedergekeerd. Natuurlijk zijn er ook nog andere opties, die lees je hieronder.

Bellen blazen

Wist je dat bellen blazen erg ontspannend is voor je kind? De bellen zijn namelijk niet alleen erg fascinerend, maar het blazen hiervan zal ervoor zorgen dat je kindje wat dieper zal inademen. Hierdoor zal je kindje een stuk meer relaxed zijn. Daarnaast is bellen blazen ook nog eens leuk. Wat wil je nog meer?  

LEGO

Ook LEGO is een slimme manier voor het ontspannen krijgen van je kind. LEGO zorgt niet alleen voor urenlang speelplezier, maar is ook nog eens goed voor de algemene ontwikkeling van je kind. Daarnaast zijn er heel veel verschillende soorten LEGO. Voor de jongere kindjes heb je LEGO Duplo en voor de oudere heb je bijvoorbeeld LEGO Technic. Vooral met LEGO Technic kan jouw kind wel uren zoet zijn, want deze vergen aardig wat aandacht. Is jouw kind helemaal gek op de filmreeksen Harry Potter of Star Wars, dan heb je natuurlijk ook de Harry Potter LEGO en Star Wars LEGO. Voor elk kind is er wel een geschikt LEGO-bouwpakket te vinden waar jouw kind zich urenlang mee kan vertoeven. 

Redactie

Gerelateerd