Zo begin je je dag goed

 Zo begin je je dag goed

Als je net wakker bent is het vaak moeilijk om meteen je bed uit te komen. Het hebben van een goede ochtendroutine kan daarbij helpen. Maar je ochtendroutine hoeft niet alleen te bestaan uit de basics zoals opfrissen, aankleden en eten. Er zijn nog talloze dingen die je aan je ochtendroutine kan toevoegen zodat je je dag positief begint. Vaak kan je door een moeizame ochtend je hele dag al als moeizaam ervaren, maar in dit artikel lees je hoe je je dag positief, fris en energiek kan beginnen.

Neem een teug frisse lucht

Als je een huisdier hebt is dit vast al iets wat je doet, maar een (korte) wandeling in de ochtend kan veel goed doen. Lichamelijke beweging is in het algemeen erg belangrijk op een dag, eventjes wandelen geeft je ook gelijk een positief gevoel en maakt je hoofd leeg. Een lading frisse lucht in de ochtend maakt je ook meteen goed wakker.

Zet muziek op

Of het nou hele energieke muziek is óf juist heel rustig, door muziek wordt je ook meteen positief wakker. Uit je bed komen na het afgaan van je blèrende wekker is nou eenmaal lastig. Zet dan meteen na je wekker een lekker nummer op.

Schrijf je doelen voor de dag op

Door je doelen en taken voor de dag op te schrijven, heb je meteen een beter beeld van wat je te wachten staat. Zo heb je controle over je dag en stijgt je productiviteit.

Hoogtepunt

Als je al iets hebt om op je dag naar uit te kijken voel je je veel beter. Dat kan ook zijn in de vorm van dat je op het einde van de dag jezelf beloont met een warm bad of lekkere snacks.

Ontspan jezelf

Voordat je je bed uitstapt, kan je eerst nog lekker lezen of zelfs mediteren. Zo ontspan je eventjes en heb je een lekker momentje voor jezelf voordat je naar werk of school gaat.

Ga sporten

Net als de eerste tip is even sporten ook fijn om je hoofd leeg te maken. Sta eens lekker vroeg op en ga er op uit. Zo begin je je dag zeker energiek.

Redactie

Gerelateerd