Gordijnen uitzoeken: 4x tips om op te letten

 Gordijnen uitzoeken: 4x tips om op te letten

Wanneer je woning toe is aan nieuwe gordijnen, dan is het natuurlijk wel verstandig om eens te kijken waar je op moet letten. Op die manier kun je de beste gordijnen vinden voor je woning en hoef je je daar niet druk over te maken. Het is namelijk nog een beste klus om de beste raamdecoratie te vinden in je huis. Hieronder lees je een aantal tips die je kunnen helpen om de beste gordijnen te vinden.

1. Kies een soort gordijn

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat voor gordijn je in huis hebt willen hangen. Zo kan het zijn dat je graag een plisségordijn in je woning wilt hebben, het is dan niet handig dat je dan met een rolgordijn weer terug komt. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de stof van het gordijn en het type. Denk bijvoorbeeld aan plisségordijnen met zijgeleiding. Mocht je dat nodig hebben, dan is het wel handig dat je daar gericht op gaat zoeken. Zo kun je met gemak het juiste soort gordijn in huis halen.

2. Kies een mooie kleur

Gordijnen kun je tegenwoordig in allerlei soorten kleuren aanschaffen. Zo heb je overgordijnen in allerlei soorten kleuren: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwarte gordijnen, beige gordijnen of witte gordijnen. Bij het uitzoeken van de kleur is het belangrijk om te kijken naar de rest van het interieur en jezelf af te vragen welke kleur hier het beste bij past. Zo zorg je ervoor dat de gordijnen het interieur tot een samenhangend geheel brengen.

3. Let op de afmeting

Een gordijn moet natuurlijk altijd bij een raam komen te hangen. Het is echter wel van belang dat je ervoor zorgt dat je gordijnen de juiste afmetingen hebben. Zo is het verstandig om thuis de ramen op te meten die je wilt voorzien van gordijnen. Op die manier kun je zonder problemen het doorgeven aan de verkoper en heb je binnen no time de juiste gordijnen in huis hangen. Denk hierbij dat je het van boven naar beneden goed opmeet en tot het kozijn. Zo kun je gemakkelijk op zoek gaan naar raamdecoratie kunststof kozijnen in jouw woning.

4. Mate van verduistering van de stof

Het is ook goed om te kijken in hoeverre de gordijnen verduisteren. Zo heb je gordijnen met een dikke voering of een dikke stof, en je hebt gordijnen die nog aardig wat licht doorlaten. Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat jij wil en in welke ruimte je de gordijnen gaat bevestigen. In de woonkamer kan het bijvoorbeeld prettig zijn dat je nog wel wat daglicht binnen krijgt, terwijl dit in de slaapkamer niet per se hoeft.

onlino

Gerelateerd