We’re going to the beach(bar)

 We’re going to the beach(bar)

Een steeds populairder wordend fenomeen in Nederland: de beachbar. Waar we vroeger alleen in oorden als Spanje, ibiza of mexico op bezoek konden bij de meest hippe beachbars, kan dat tegenwoordig ook steeds vaker in ons kleine kikkerlandje. Plekken als Bloemendaal aan zee en Scheveningen worden steeds populairdere plekken voor feestbeesten die op zin hebben in een feestje aan het strand. 

Onderneming Kriebels

Ben jij een echte ondernemer en altijd al gedroomd van een eigen beachbar? Dan zou dit wel eens een goed moment zijn om te gaan kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Door corona hebben veel horeca ondernemingen het zwaar gehad en vooral de beachbars die natuurlijk hartstikke seizoensafhankelijk zijn. 

Hierdoor kan het zijn dat sommige tenten op dit moment erg wankelen of juist net helaas failliet zijn gegaan en daardoor veel panden op overname zitten te wachten. 

Echt van de grond

Lees je dit nou en begin je dit echt als een serieus plan te overwegen? Leuk! Wel zijn er bepaalde zaken die belangrijk zijn om te weten op voorhand. Ten eerste is het vinden van personeel na de pandemie lastig geworden binnen de horeca, houd hier dus rekening mee. Ten tweede is, ondanks de populariteit, het erg belangrijk dat je een aanzienlijk deel van het budget besteed aan het maken van promotie. De boodschap moet heel het land bereiken zodat mensen van her en der komen om jouw bar te bezoeken. Laat bijvoorbeeld spandoeken bedrukken en hang deze op in steden en maak gebruik van sociale media kanalen. 

Daarnaast is de look van een bar tegenwoordig eigenlijk belangrijker dan het aanbod qua drankjes en muziek. Het moet er goed uitzien voor foto’s voor op Instagram en dan beginnen de mensen vanzelf langs te komen. Kleed het dus leuk aan met decoraties zoals planten en natuurlijk onmisbaar: de beachflag.

Geheim achter het concept

De groei in populariteit komt voornamelijk vanwege de sfeer die een strandtent vaak met zich meebrengt. Nederlanders zijn steeds vaker op zoek naar nog mooiere plekken voor een feestje waardoor de ervaring nog magischer wordt. En zelf nou zelf, wat er is mooier dan met een grote groep mensen te dansen terwijl je kijkt naar een ondergaande zon aan de horizon op de zee. 

Waar de strandtenten vroeger vaak nog wat rustig waren worden er tegenwoordig steeds vaker grote feesten georganiseerd wat ook meehelpt met de groei in populariteit.

Daarnaast is het ook weer wat nieuws in Nederland. Zoals zojuist al aangegeven moest men vroeger naar warme oorden om dit soort taferelen mee te maken. Tegenwoordig pak je slechts de trein en ben je al op plaats van bestemming. Dit geeft mensen ook een vakantiegevoel wat natuurlijk altijd fijn is tijdens onze drukke levens.

onlino

Gerelateerd