Waarom jij ook zou moeten rijden in een elektrische auto

 Waarom jij ook zou moeten rijden in een elektrische auto

Wanneer de brandstofprijzen je naar het hoofd stijgen is een elektrische auto helemaal niet zo’n gek idee. Er zijn namelijk enorm veel voordelen te vinden als je een elektrische auto aanschaft. Je kunt bijvoorbeeld verschillende subsidies ontvangen en je hebt ook minder kosten voor de brandstof. Hieronder lees je alles over de voordelen van een elektrische auto.

Beter voor het milieu

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om stil te staan bij het milieu. De aarde is aan het opwarmen en we moeten ervoor zorgen dat dit erger wordt. We moeten duurzamer gaan leven en een goede stap is om te gaan rijden in een elektrische auto. Een stekkerauto is namelijk een stuk beter voor het milieu. Hij rijdt niet op benzine of op diesel maar op elektriciteit. Je hebt dus vrijwel geen last van uitlaatgassen. Tijdens het opladen moet je dan wel stroom gebruiken, wat wellicht niet zo goed is voor het milieu. Hier bestaat echter wel een goede oplossing voor: opladen met groene stroom. Groene stroom kun je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak laat plaatsen. 

Goed voor de portemonnee

Een elektrische auto levert niet alleen voordelen op voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je wordt namelijk beloond vanuit de overheid om te rijden in een elektrische auto. Zo heb je vaak recht op meerdere fiscale voordelen, ook als ondernemer zijnde. Bovendien is een elektrische auto sowieso goed voor de portemonnee. Alhoewel een elektrische auto wellicht duur is in de aanschaf, krijg je er wel veel voor terug. Je hoeft de tank niet meer vol te gooien met brandstof en het onderhoud is minimaal. Kortom is het dus onderaan de streep ook nog eens een stuk voordeliger om te rijden op elektriciteit. 

Weinig onderhoud

Om voort te borduren op het onderhoud van een stekkerauto: het onderhouden is een stuk minder ingewikkeld dan het onderhouden van een auto op benzine of diesel. Een brandstofauto heeft veel meer bewegende onderdelen, hierdoor krijg je een sneller slijtage en is het risico dat deze onderdelen kapotgaan, ook veel groter. Dit heb je veel minder bij een elektrische auto, omdat daar veel minder bewegende onderdelen in zitten verwerkt. Hierdoor kun je dus langer genieten van jouw elektrische bolide. Dit scheelt ook weer in de kosten, want jouw elektrische auto hoeft veel minder vaak de garage te bezoeken voor een onderhoudsbeurtje. Redenen genoeg dus om voor een elektrische auto te kiezen en vaarwel te zeggen tegen de brandstofauto.

Elektrisch vs. hybride

Wil je nog niet helemaal afscheid nemen van de brandstofauto, maar wil je toch veel kilometers elektrisch rijden? Dan kun je ook kiezen voor een hybride wagen. Een hybride auto heeft namelijk een elektromotor én een verbrandingsmotor. Een hybride auto is zo slim dat het vanzelf wisselt tussen deze twee motoren om zo min mogelijk CO2 uit te stoten en zo min mogelijk te verbruiken.

onlino

Gerelateerd