Waarom vaker de benenwagen pakken zo gezond voor je is

 Waarom vaker de benenwagen pakken zo gezond voor je is

We hebben ze gratis gekregen van onze ouders: onze benen en voeten. Door ze regelmatig te gebruiken voor een stevige wandeling bevorderen we onze gezondheid. Hier ontdek je wat wandelen precies voor effect heeft op je lichaam.

30 minuten stevig wandelen

Voor een optimale gezondheid dien je dagelijks 30 minuten in stevig tempo te wandelen. Door stevig te stappen, ga je sneller ademhalen en stijgt de hartslag. Dit zorgt voor een betere conditie. Ook wordt na verloop van tijd het hart sterker wat weer positief effect heeft op de bloedvaten en de bloeddruk. Er ontstaat hierdoor een verminderde kans op hart- en vaatziekten. Tot slot wordt de longcapaciteit ook getraind wat er voor zorgt dat er een goede hoeveelheid zuurstof wordt getransporteerd naar de naar de bloedvaten.

Wandelen is goed voor je spieren en botten

Door regelmatig de benenwagen te gebruiken worden je spieren en botten versterkt. De kans op botontkalking (osteoporose) wordt hierdoor kleiner. Beweeg je weinig, dan worden de spieren na een tijdje zwakker. Ditzelfde geldt voor het kraakbeen in de gewichten. Een dagelijkse wandeling maken is dan ook belangrijk. Er wordt namelijk nieuwe botmassa en kraakbeen opgebouwd tijdens het bewegen. Zeker voor ouderen mensen is het dan ook noodzakelijk voldoende te blijven wandelen en bewegen.

De geestelijke gezondheid

Naast dat wandelen goed is voor de lichamelijke gezondheid, heeft het ook positief effect op de geestelijke gezondheid. Zo zorgt het onder meer voor ontspanning en een betere nachtrust. Ook is gebleken dat wandelen werkt tegen depressieve gevoelens en stress. Angststoornis nemen aanzienlijk af door deze vorm van bewegen.  Door je gehele leven actief te blijven, wordt ook de kans op Alzheimer vermindert. Zelfs wanneer er al sprake is van dementie, is wandelen erg gezond. Zo is gebleken dat het geheugen van wandelaars beter functioneert en ze opgewekter zijn.

onlino

Gerelateerd

Leave a Reply