Het grote succes van Tiger King

 Het grote succes van Tiger King

Netflix heeft het weer geflikt. Eind maart gooide zij de truecrime Tiger King: Murder, Mayhem and Madness online. En jawel, de zeven (inmiddels acht) afleveringen durende misdaaddocumentaire stond gelijk in één klap boven aan de hitlijsten over de gehele wereld. Zodra je de afleveringen hebt bekeken zul je begrijpen waarom. Je valt namelijk van de ene verbazing in de andere. In de documentaire krijg je een kijkje in het leven van de ‘tijgerkoning’, beter bekend als Joe Exotic, en zijn collega’s. Doodsbedreigingen, wapens, drugs en verdwijningen, Tiger King heeft het allemaal.

Verwarring en krankzinnigheid

Vijf jaar lang filmde regisseur Eric Goode de krankzinnige perikelen rondom Joe Exotic en Carole Baskin. Zo hebben we aan de ene kant een oprichtster van Big Cat Rescue (een dierenrechtenclub) en aan de andere kant een eigenaar van een succesvolle dierentuin, of beter gezegd een wildpark. Het verhaal dat verteld wordt is dusdanig krankzinnig dat het voor flink wat verwarring zorgt en het kijkers lichtelijk geshockeerd achterlaat. De docu bestond in eerste instantie uit zeven afleveringen, maar na het onwijs grote succes besloten de makers er nog een achtste aflevering achter aan te plakken.

Achter slot en grendel

Inmiddels zit Joe Exotic, wiens echte naam Joseph Allen Maldonado-Passage is, achter slot en grendel. Hij heeft echter het onwijze succes van de documentaire maar al te goed meegekregen. Joe dient een staf van maar liefst 22 jaar uit te zitten. De reden hiervan heeft alles te maken met Carole Baskin die ook een grote rol speelt in de documentaire. Zo is hij veroordeeld omdat hij een huurmoord aan het beramen was op Baskin. Ook is Joe Exotic gestraft voor het doden van maar liefst vijf tijgers. Wil je wekelijks op de hoogte blijven? Dan kun je Joe volgen op zijn Facebookpagina.

onlino

Gerelateerd

Leave a Reply