Waarom continu leren zo belangrijk is

 Waarom continu leren zo belangrijk is

De wereld van tegenwoordig veranderd steeds sneller en heftiger. Door de opkomst van het internet en alles wat hierbij komt kijken is informatie snel voorhanden en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo op.

Kennis verouderd

Het gevolg hiervan is dat kennis die je vandaag opdoet bij wijze van spreken morgen alweer verouderd is. Kennis die je tijdens je opleiding op hebt gedaan is in veel gevallen niet meer relevant. Je zult mee moeten gaan in deze snelle veranderende wereld en stilstaan is echt achteruitgang in dit geval.

Vooral in de fintech, ICT en techniek is kennis die je vandaag leert niet blijvend. Deze branches zijn constant in beweging. Denk aan nieuwe programmeertalen die uitkomen, nieuwe besturingssystemen of steeds meer geavanceerde security bedreigingen.

Continu leren

Het is daarom belangrijk dat jij en je bedrijf een mindset krijgen waarin continu leren centraal staat. Continu leren kun je op veel manieren doen. Denk aan het leren van elkaar op de werkvloer, maar bijvoorbeeld ook door het volgen van cursussen.

Wat veel mensen echter niet per se zien als continu leren is ook het feit dat je kennis op kunt doen via boeken (persoonlijke ontwikkeling), podcasts die steeds populairder worden of bijvoorbeeld een blogartikel die je online tegen kwam.

Al deze verschillende vormen van kennis zijn natuurlijk fijn, maar hier kleeft ook een groot potentieel nadeel aan. Namelijk dat al deze kennis verspreid op het internet staat en dat niemand deze echt cureert. En hoe houd je bovendien bij welke kennis jouw medewerkers of collega’s hebben? Is er een specifiek probleem met een bepaalde techniek, dan is het fijn om inzicht te hebben in het kennisprofiel van je medewerkers.

Leren faciliteren

Wat dus aan te raden is, is het centraliseren van al deze kennis. Vaak gebeurd dit in de vorm van een zogenaamd Learning Management Systeem (LMS). Dit kun je aanvragen bij bekende partijen zoals MyCademy.com. Deze LMS systemen zorgen ervoor dat jij of je medewerkers alle kennis centraliseert, vanuit één plek dus. Kennisprofielen worden opgebouwd, certificaten zijn direct inzichtbaar en bovendien zijn cursussen en trainingen gecureerd, waardoor de kwaliteit van de aangeboden leermiddelen hoog blijft.

Start vandaag nog

In een concurrerende markt is de enige onderscheidende factor op de lange termijn, het feit hoe snel je als organisatie leert. Wanneer jij en je medewerkers op tijd innoveren, zorg je ervoor dat je de concurrentie altijd een stap voor blijft.

Wanneer begin jij met het faciliteren van continu leren?

onlino

Gerelateerd