Waarom je tegels aan vervanging toe zijn

 Waarom je tegels aan vervanging toe zijn

Hoe weet u wanneer het tijd is om uw vloer te vervangen? De timing hangt af van uw vloeren. De verschillende soorten hebben elk een verschillende houdbaarheid. Het exacte tijdstip hangt dus af van verschillende factoren, maar hier zijn een paar manieren om te weten wanneer uw vloer betere dagen heeft gekend.

Geuren

Als er iets stinkt kan het je tapijt zijn. Soms komen slechte geuren dieper dan we kunnen reinigen, en als dat gebeurt, is het tijd voor vervanging.

Extreme beweging

Als meer dan een paar van je planken piepen is je vloer waarschijnlijk niet meer te repareren. Gekrompen planken maken processen zoals schuren en afwerken aanzienlijk moeilijker en zorgen ervoor dat de resultaten er mat uitzien.

Structurele problemen

Als uw vloer helt, is er waarschijnlijk een probleem dat verder gaat dan een nieuw laagje verf. Om dit op te lossen, moet een groot deel van uw vloer omhoog komen.

Omdat je hele huis op fundament staat kunnen zelfs kleine problemen iets groters worden. Het is een goed idee om ten minste iemand naar uw fundering te laten kijken als uw vloeren hellen.

Wel of geen tegels kopen?

Tegelvloeren gaan lang mee, mits ze goed onderhouden worden. Keramische tegels kunnen gemakkelijk 75 tot 100 jaar meegaan, terwijl natuursteen (zoals marmer of graniet) meer dan 100 jaar meegaat. Het voordeel van een tegel is dat 1 losse tegel of een gedeelte vervangen kan worden bij een grote vlek of breuk.

Als uw tegel uit productie is gegaan, moet u mogelijk de hele vloer vervangen. Hieronder staan enkele tips die erop kunnen wijzen dat het tijd is voor een ​​vervanging en kunt u nieuwe tegels kopen.

Losse tegel

Soms komen tegels los. Het kan komen door slechte lijm of voegmiddel, of het kan een teken zijn van ernstige structurele problemen. Losse tegels vormen een gevaar voor mensen die eroverheen lopen, dus vervang minimaal één tegel zo snel mogelijk. Als het meer dan één tegel is, moet u uw fundering laten controleren.

Samenvatting

Helaas zijn vloeren niet bedoeld om eeuwig mee te gaan. Of het nu gaat om tapijt, hardhout, tegels of iets anders (zoals laminaat), u kunt uw vloeren vervangen vanwege verschillende redenen. Bijvoorbeeld vanwege hun uiterlijk, hun geur of vanwege diepere problemen. Als er iets met uw vloeren gebeurt dat zou kunnen wijzen op funderingsproblemen, in dat geval is het verstandig om een expert het te laten nakijken. Of u uw vloer wel of niet vervangt, is helemaal aan u.

onlino

Gerelateerd