3 redenen waarom snelle hosting essentieel is voor je e-commerce webshop!

 3 redenen waarom snelle hosting essentieel is voor je e-commerce webshop!

Bij het opzetten van een webshop komt veel kijken. Het bouwen van de shop kun je tegenwoordig zelf doen, maar je kunt het natuurlijk ook nog steeds uitbesteden. Maar dan ben je er nog niet, als de webshop is gerealiseerd moet hij natuurlijk voor verkopen gaan zorgen.

En om dat te realiseren moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Eén van die zaken is goede webhosting, en daar ga ik in dit artikel dan ook dieper op in.

Klantgemak en dus meer conversies

Onder goede webhosting valt snelheid, en dan heb ik het over de laadtijden van de webshop. Kies dus voor een hostingprovider die over snelle servers beschikt. Wanneer je webshop erg trage laadtijden heeft, zullen bezoekers snel afhaken, en misschien wel hun product bestellen bij je concurrent. Snelle laadtijden zijn gewoon erg prettig, en zorgt voor klantgemak. Eindelijk zal dit ook leiden tot meer conversies, omdat klanten zich niet geïrriteerd voelen.

Google vindbaarheid/ SEO prestaties en dus meer bezoekers

Voor zoekmachines zoals Google is het belangrijk dat jouw webshop stabiel is. Met goede hosting verklein je de kans dat jouw webshop soms down is. Webshops die vaak onbereikbaar zijn, ranken minder goed in Google, en zal jou dus bezoekers gaan kosten. Je kunt dus beter iets meer betalen voor een provider die stabiele servers biedt.

Ontzorging waardoor jij je op je bedrijf zelf kan focussen

Wanneer je webshop voor veel problemen zorgt, omdat hij bijvoorbeeld steeds down is. Moet je steeds zorgen dat hij weer online komt. Maar ook het onderhouden en beveiligen van de webshop is erg belangrijk. Door voor een goede hostingprovider te kiezen, maak jij het jezelf een stuk gemakkelijker.

Zo zijn er providers die een goede beveiliging bieden in de vorm van SSL certificaten. Zo hoef je deze niet zelf aan te schaffen, ook oogt jouw website een stuk betrouwbaarder wanneer klanten kunnen zien dat jouw website is beveiligd. Daarnaast maken sommige providers ook nog eens automatisch back-ups van jouw webshop, dagelijks, en na iedere verandering. Wanneer er dan iets mis gaat, kan de webshop zeer snel worden herstelt.

onlino

Gerelateerd