Top 5 spectaculaire roadtrip routes in Europa

 Top 5 spectaculaire roadtrip routes in Europa

Over welke roadtrip door Europa heb jij al eens gedroomd? Europa kent tal van prachtige routes, die je met de auto af kunt leggen. Schaf een auto of busje aan, sluit een autoverzekering af, pak de koffers en vertrek! Het continent Europa heeft je veel meer te bieden, dan je op voorhand wellicht denkt. 

Tip: een autoverzekering afsluiten voordat je aan een roadtrip begint doe je het snelst via een vergelijkingssite. Deze websites vertellen je binnen een minuut welke verzekeraar de beste en voordeligste verzekering aanbiedt voor je auto! 

#1: Roadtrip door Kroatië 

Kroatië is wellicht niet het eerste land waaraan je denkt bij het plannen van een roadtrip. Het land heeft je echter tal van fraaie plekken te bieden. Rijd van Zagreb naar Dubrovnik en doe onderweg verschillende plaatsen uit dit vakantieland aan. Onder meer de Plitvice Lakes zijn meer dan het bezoeken waard! 

#2: Breng een bezoek aan Scandinavië 

Naast een roadtrip door Kroatië is ook een reis door de verschillende Scandinavische landen het overwegen waard. Houd er rekening mee, dat je in Scandinavië niet verzekerd bent van mooi weer. Ook niet in de zomermaanden. Langs de kust van Noorwegen kom je langs tal van fraaie punten, die je een heel mooi uitzicht over de zee bieden. Ook Zweden, Finland en Denemarken hebben je veel te bieden. 

#3: Langs de Wild Atlantic Way 

Bij Wild Atlantic Way denk je wellicht niet direct aan een roadtrip door Europa. Deze 2.500 kilometer lange weg loopt langs de kust aan de westkant van Ierland! Het verzekert je van fraaie aanzichten onderweg, een prachtige natuur en verschillende gezellige plaatsen. De meeste mensen beginnen hun route bij Malin Head. Dit is gelegen in het noordelijke deel van Ierland. 

#4: Rondje meer van Genève 

Een vierde roadtrip die het overwegen waard is, brengt je rond het meer van Genève. Naast het feit dat je hier een prachtige natuur vindt, heb je iedere dag de gelegenheid om even af te koelen in het verfrissende water van dit meer. Wist je dat het meer van Genève het grootste meer van Europa is? Het zal zodoende even duren, voordat je het meer rond bent. 

#5: Kust van Amalfi

Tot slot is een roadtrip langs de kust van Amalfi, gelegen in Italië, een goede optie. Je rijdt hierbij langs de azuurblauwe zee, terwijl je onderweg tal van kleurrijke plaatsjes aandoet. Vergeet niet te genieten van het heerlijke Italiaanse eten en de goede wijnen!

Lilian

Gerelateerd