Tips voor studenten die een energiecontract af willen sluiten

 Tips voor studenten die een energiecontract af willen sluiten

Daar studeren niet goedkoop is en studenten het vaak niet al te breed hebben, zoeken zij regelmatig naar mogelijkheden om te besparen. Bij het huren van een studentenkamer zit het energiecontract vaak in de prijs verwerkt. Het contract wordt voor alle studenten in een keer afgesloten. Bij het huren van een studio of compleet appartement ligt dit anders. In dit geval zal je als student vaak zelf een energiecontract af moeten sluiten. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die helpen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn als student. Je wilt niet onnodig veel geld kwijt zijn aan de energierekening.

#1: maak gebruik van een online energievergelijker

Een goede eerste stap om het goedkoopste energiecontract te vinden, is het gebruik van een online energievergelijker. Je vult bij het gebruik van zo’n tool in wat je ongeveer aan energie verwacht te gebruiken op jaarbasis, waar je woont en wat voor type meter (enkel of dubbel) je hebt. Vaak kan een huisgenoot je vertellen hoeveel energie je ongeveer verbruikt in een studio. Ook kan je dit door de tool zelf laten schatten op basis van het aantal personen in je huishouden.

#2: vergelijk jaarlijks energiecontracten

Niet alleen is het gebruik van een energievergelijker aan te raden als je voor het eerst in de studio komt te komen. Gebruik deze vergelijker jaarlijks, om te kijken of je elders niet goedkoper uit bent. Overstappen van energie aanbieder kan je op maandbasis al snel enkele euro’s tot tientallen euro’s schelen. Het zijn een paar gratis drankjes tijdens het eerstvolgende feest van de studie- of studentenvereniging. Het gebruik van een vergelijkingstool kost je niet meer dan een paar minuten. Datzelfde geldt voor het overstappen van leverancier.

#3: gebruik tochtstrips en douche wat minder lang

Naast de mogelijkheid om jaarlijks naar de goedkoopste energieleverancier te zoeken, is het gebruik van tochtstrips aan te raden. De studio’s die aan studenten verhuurd worden zijn niet altijd even goed geïsoleerd. Met de tochtstrips voorkom je dat er onnodig veel warmte naar buiten stroomt. Naast het gebruik van tochtstrips, welke je bij iedere bouwmarkt kunt krijgen, is het verstandig om een zandloper in de douchecabine te hangen. Door wat minder lang te douchen ben je minder geld kwijt aan je energieverbruik.

Op internet vind je nog veel meer tips om geld te besparen op de energierekening. Draag bijvoorbeeld ook wat langer een warme trui en laat het raam vaker dicht in de herfst en winter.

onlino

Gerelateerd