Hoe log je in op Magister?

 Hoe log je in op Magister?

Je hebt vast wel eens gehoord van magister. Magister is namelijk een leerlingvolgsysteem waarbij zowel de ouders, verzorgers en leerlingen op kunnen kijken. Op Magister kun je bijvoorbeeld de cijfers, roosters en mails zien. Maar hoe log je nou eigenlijk in op Magister? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Inloggegevens

Vanuit de school waar jij of jouw kind op zit krijg je inloggegevens voor zowel ouder en kind. Ouders kunnen namelijk ook meekijken met hoe hun kind het op school doet. Zo weten ouders ook wat voor huiswerk hun kind moet maken zodat ze eventueel kunnen helpen, mocht dit nodig zijn. De leerling kan in Magister hun rooster, cijfers, mails, afwezigheid, LVS, ELO, activiteiten en leermiddelen inzien. 

Inloggen

Als jij jouw inloggegevens hebt wordt het tijd om in te gaan loggen. Dit kan heel simpel via de site van Magister. Er zijn verschillende inlogpagina’s, zorg ervoor dat je de juiste hebt voor jouw school. Vervolgens log je in met jouw inloggegevens die je gekregen hebt van de school. Vervolgens klik je op aanmelden en zit je in het leerlingvolgsysteem. 

Na het inloggen

Nadat je bent ingelogd dien je een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord moet minimaal acht tekens bevatten, vervolgens vul je het wachtwoord nog een keer in en klik je op wijzigen. Vervolgens laadt Magister opnieuw en ben je ingelogd.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik niet inloggen op Magister?

Zorg ervoor dat je de juiste inloggegevens gebruikt bij het inloggen. Ook is het van belang dat je bij de juiste inlogpagina van Magister en jouw school inlogt. 

Wat moet je doen als je je wachtwoord vergeten bent?

Log uit bij je Magister account, vervolgens kun je klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt een e-mail met een code waarmee je je wachtwoord kunt veranderen.

Redactie

Gerelateerd