4x interieurtips voor een nieuwbouwhuis

 4x interieurtips voor een nieuwbouwhuis

Heb je een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd! Dan is het alvast de tijd om na te denken over de inrichting. Dit kan een moeilijk karwei zijn, want er bestaat een grote kans dat je alleen nog maar de tekeningen van het huis hebt gezien. Waar moet je dan beginnen en nog belangrijker: hoe pak je het aan? Hieronder geven wij jou een aantal tips.

1. Richt je huis in op papier

Ook al heb je alleen nog maar de plattegrond gezien, je kunt al wel vast gaan nadenken hoe je de kamers in het huis ingericht wil hebben. Je hoeft je niet per se vast te pinnen aan deze indeling, maar het is wel belangrijk dat je in je achterhoofd houdt waar je welke meubels neer gaat zetten. Ga dus elke ruimte bij langs en vraag je af waar je deze ruimte voor wil gebruiken. Kijk bij deze stap ook goed waar de ramen, verwarmingen, de draairichting van de deuren, vensterbanken en stopcontacten zitten. Dit is meestal de doorslaggevende factor van de indeling. 

2. Maak een moodboard

Check, de indeling van het huis is geslaagd. Nu kun je aan de slag met het interieur. Pak daarom een stapel magazines erbij en knip hier plaatjes uit die jij vindt passen bij jouw nieuwbouwhuis. Je kunt tijdens het maken van zo’n moodboard alvast nadenken over de stijl van de inrichting. Ga jij voor industrieel, landelijk of Scandinavisch? Daarnaast kun je bijpassende accessoires uitkiezen en natuurlijk mag een mooi kunstwerk aan de muur niet ontbreken. Je hoeft hiervoor niet per se een kunstwerk te kopen, want het lenen van kunst wordt ook steeds populairder. Zo heb je altijd wel een kunstuitleen bij jou in de buurt.

3. Denk na over verlichting

Helaas wordt verlichting pas als een finishing touch gezien bij het inrichten van een woning. Dat is zonde, want verlichting bepaalt de sfeer in huis en het is dus verstandig om hier ruim van tevoren alvast over na te gaan denken. Ga tijdens het opstellen van een lichtplan elke ruimte in jouw huis bij langs. Wat dacht je van spotjes in de woonkamer, of wil je liever staande lampen? Spotjes en stopcontacten moet je namelijk meenemen in het bouwplan. Wellicht wil je wel dat jouw kunstwerk van Kunstuitleen Amersfoort verlicht wordt.

4. Puntjes op de i

Een interieur is pas af als je de puntjes op de i hebt gezet. Welke kleuren ga je gebruiken en welke raamdecoratie vind je passen bij jouw woning? Ook mag er nu aandacht geschonken worden aan de accessoires. Met accessoires voeg jij namelijk een persoonlijke touch aan jouw interieur toe.   

onlino

Gerelateerd