Hoe log ik online in bij het CBR?

 Hoe log ik online in bij het CBR?

Als je al een tijdje bezig bent met je rijbewijs of juist net begint, is het natuurlijk handig om in te kunnen loggen bij het CBR. Bij het CBR kun je namelijk je examens inplannen voor allerlei verschillende voertuigen en zie je wanneer je je examens hebt. Het is dus van belang dat je kunt inloggen. Weet jij nu niet hoe je in moet loggen bij het CBR? Hieronder wordt het haarfijn uitgelegd.

Naar de website

Het is natuurlijk handig als je eerst naar de website van het CBR gaat zodat je kunt inloggen. Als je eenmaal op de website van het CBR bent kan het zijn dat je in een wachtrij staat. Schrik dan niet want de wachtrij is zo voorbij en dan kun je gaan beginnen met het inloggen op de site van het CBR. 

Op de website 

Als je eenmaal door de wachtrij heen bent, kom je op de inlogpagina. Op de inlogpagina heb je twee minuten de tijd om in te loggen. Zorg dus vooraf dat je je DigiD app al klaar hebt staan zodat alles soepel en snel verloopt. Log je namelijk niet in binnen de twee minuten, kom je weer terug in de wachtrij en dan begint het weer van voor af aan. 

Inloggen met DigiD

De laatste stap is om in te loggen met je DigiD. Je hebt twee keuzes, je kunt namelijk via de DigiD app inloggen of juist met een sms-controle. Het maakt in principe niet uit welke je kiest. Als je bent ingelogd met je DigiD, is het tijd om je examens in te plannen, kijken wanneer je je examens hebt of om je gezondheidsverklaring in te leveren. Hoe dan ook ben je ingelogd bij het CBR en kun je aan de slag gaan. 

Veelgestelde vragen

Wat kun je allemaal doen op de site van het CBR?

Op de site van het CBR zie je allerlei verschillende informatie over verschillende examens die je kunt gaan doen. Je kunt je rijschoolhouder machtigen, examens inplannen, persoonlijke documenten zien en natuurlijk informatie over de examens.

Waarom moet je inloggen met je DigiD?

CBR heeft veel persoonsgegevens van jou nodig zodat je je niet voor iemand anders kan voordoen. Verder is het heel belangrijk dat jij degene bent die het examen maakt, zo voorkom je fraude en zijn je persoonsgegevens veilig.

Redactie

Gerelateerd