Beste strategie om je webshop te promoten op zoekmachines

 Beste strategie om je webshop te promoten op zoekmachines

Heb jij net je eigen webshop opgestart of ben je van plan om je eigen webshop te beginnen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende webshops en het is natuurlijk de bedoeling dat die van jou óók gezien wordt. Maar hoe doe je dit als er zo veel verschillende webshops zijn? Lees dan vooral verder.

Weet hoe de zoekmachine werkt

Online marketing voor je webshop is iets waar je echt rekening moet houden. Als je met een nieuwe webshop begint moet je opvallen. Zoals eerder benoemd zijn er tegenwoordig veel webshops. Het is belangrijk om met jouw webshop bovenin Google terecht te komen. Als je iets op zoekt op Google, klik je namelijk vaak op één van de bovenste websites. Wil je veel klanten? Dan moet je er dus voor zorgen dat jij één van deze bovenste websites wordt. Maar hoe doe je dit? 

Google is eigenlijk een robot die alle websites leest. Stel, jij verkoopt winterjassen dan is het belangrijk dat je het woord ‘winterjas’ vaak gebruikt. Op deze manier weet Google dat als mensen op het woord ‘winterjas; zoeken dat hij de klant kan doorsturen naar jouw webshop. Het is dus belangrijk dat Google weet wat je verkoopt. Zo verhoog je het verkeer, verbeter je je online zichtbaarheid en krijg je op den duur meer klanten. Je moet Google dus zien te begrijpen. Grizzly New Marketing zou je hierbij kunnen helpen. 

Zorg dat je opvalt

Als Google de klanten heeft doorgestuurd naar jouw webshop, ben je nog niet klaar. Dan is het aan jou om de webshop aantrekkelijk te maken. Zorg ervoor dat mensen op jouw webshop willen blijven en niet doorklikken naar de concurrent. Dit kan door de webshop overzichtelijk te maken. Zorg ervoor dat alles duidelijk is en dat alles goed te vinden is. 

Daarnaast is social media niet meer te missen in deze tijd. Zorg er daarom voor dat je je webshop ook promoot op socialmediakanalen. Denk hierbij aan je doelgroep. Zijn jongeren jouw doelgroep? Dan zou Instagram een hele goede manier zijn om je webshop te promoten. Is je doelgroep juist wat ouder, dan kan Facebook het perfecte platform zijn. 

Vullen met content

Daarnaast kan je de webshop interessanter maken door het te vullen met content. Denk daarbij aan het schrijven van blogs of het toevoegen van foto’s. Door blogs te schrijven raken mensen geïnteresseerd en weet Google nog beter waar de website over gaat. Iets anders wat ook kan helpen, zijn reviews. Op deze manier zullen mensen de webshop eerder vertrouwen en sneller iets bij jou kopen. Zorg er daarom voor dat mensen op een laagdrempelige manier hun mening kunnen achterlaten op jouw website, door bijvoorbeeld een contactformulier op jouw webshop te plaatsen.

onlino

Gerelateerd