Minder bekende plekken in Amsterdam die wel de moeite waard zijn om te bezoeken

 Minder bekende plekken in Amsterdam die wel de moeite waard zijn om te bezoeken

Ben je klaar met bekende en drukke plekken bezoeken wanneer je in Amsterdam bent? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! In dit artikel lees je over mooie binnenplaatsen, maar ook veel natuurplekken die indrukwekkend zijn om te bezoeken. 

1. Begijnhof

De Kalverstraat, ook wel één van de bekende winkelstraten in Amsterdam, trekt veel bezoekers. Maar wat velen niet weten, is dat enkele meters van hen vandaan het enige middeleeuwse hofje van Amsterdam ligt. Wanneer je het Begijnhof binnenkomt, keert de rust terug. Geen sloom lopende toeristen en schreeuwende kinderen. Het is er vredig. Het hofje wordt gevormd door oude huizen en in het midden is een groot grasveld waar kan worden gezeten. Ook bezit het één van de twee overgebleven houten huizen in Amsterdam. Voor als je er nog nooit van had gehoord dus een indrukwekkende plek om een keer te zijn geweest

2. De tuinen van het Rijksmuseum

Iedereen heeft wel een keer het Rijksmuseum bezocht tijdens een weekendje weg of een schoolreisje, maar wat je dan niet bezoekt, is de tuin rondom het Rijksmuseum. Het is een fijne plek om even tot rust te komen tussen het lopen door of om de oude beelden te bekijken. Er staan door de hele tuin meerdere stoelen verspreid, zodat je er lekker kunt genieten van onder andere het weer of de omgeving. Het klinkt als de perfecte plek om je middag rustig door te brengen.

3. Oudemanhuispoort

Aan de Kloveniersburgwal en Oudezijds Achterburgwal zijn de ingangen van het Oudemanhuispoort. Wat vroeger bekend stond als Oudemannen- en vrouwengasthuis is nu een straatje met een binnenplaats waar je kunt zitten, maar ook meerdere winkeltjes met tweedehands boeken. De hele week is de passage ingericht met allemaal tafels die vol liggen met goedkope tweedehands boeken, bladmuziek, ansichtkaarten en posters. De Oudemanhuispoort trekt vele mensen aan, maar blijft een afgelegen straatje waar niet genoeg toeristen van af weten.

4. Max Euweplein

Het Max Euweplein ligt tussen het Leidseplein en het Vondelpark in. Er zijn hier veel restaurantjes, zoals het bekende Hard Rock Cafe en Aran Irish Pub. Voor de liefhebbers zit er ook het Hollands Casino. Maar het leukste van het pleintje is dan toch echt het grote schaakbord waar je met grote schaakstukken kan schaken. Sinds het in 1996 is aangelegd, spelen honderden mensen tegen elkaar een potje schaken en ook trekt het veel toeschouwers aan.

5. Hortus Botanicus

Voor natuurliefhebbers is de Hortus Botanicus een grote aanrader! Deze tuin is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Er zijn onder andere tuinen en kassen dieren en ruim 4.000 soorten planten. Ook is het DrieKlimatenkas heel populair dat is opgesteld in drie klimaatzones, namelijk de subtropen, de woestijn en de tropen. Tijdens je wandeling door de kas voel je verschillende temperaturen, luchtvochtigheid en -circulatie. Het bezoeken van de Hortus Botanicus is het zeker waard wanneer je een dagje Amsterdam bezoekt.

Redactie

Gerelateerd