Hoe kun je een website maken?

 Hoe kun je een website maken?

Bij een website maken komen een aantal zaken kijken waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van jouw domeinnaam, een webhosting pakket en een CMS-systeem waarmee de website gebouwd kan worden. Je wilt dit het liefste professioneel aanpakken. In dit artikel nemen we je mee in de manieren om een website te maken.

Kies jouw domeinnaam

Wanneer je een naam hebt verzonnen voor jouw website, dan kun je een domeinnaam gaan registreren. Je kunt dit doen via een webhosting of via het CMS-systeem waar je mee gaat werken. Hieronder een aantal tips voor het kiezen en registreren van jouw domeinnaam.

  • Bekijk voor de zekerheid of de naam nog beschikbaar is, wanneer je een bedrijfsnaam gaat verzinnen.
  • Zorg ervoor dat je jouw domeinnaam koppelt aan het CMS-systeem waar je mee gaat werken.
  • Gebruik geen vreemde tekens in jouw domeinnaam
  • Kies de juiste extensie. Bijvoorbeeld .nl, .com of .net en houdt rekening met de landen waar je in wilt gaan verkopen.
  • Houdt de naam kort maar krachtig. Zorg ervoor dat het omschrijft wat je aanbiedt.
  • Registreer eventueel meerdere extensies en voorkom dat iemand anders jouw .nl domeinnaam gebruikt voor een .com domeinnaam.
  • Je kunt een belangrijke zoekterm in de naam verwerken om beter gevonden te worden in Google.

De juiste web hosting

Een webhosting voor jouw website is belangrijk. Dit is een omgeving waar alle bestanden van de website opgeslagen worden. Hierdoor kunnen bezoekers jouw website bekijken. Het fijne hieraan is dat je bijvoorbeeld ook jouw eigen e-mailadressen kunt aanmaken met jouw domeinnaam erin.

De website is door de hosting altijd veilig om bezocht te worden en is steeds up-to-date. Zie hieronder de verschillende soorten hosting.

  • Shared hosting: Voor als je het goedkoop wilt houden en geen of weinig technische kennis hebt.
  • VPS-hosting: Meer eigen vrijheid om dingen aan te passen en te onderhouden. Eventueel voor het beheer van meerdere websites.
  • Reseller hosting: Voor als je zelf webhosting wilt verkopen. Geschikt voor marketing- of webdesign bureaus bijvoorbeeld.

Kies een website content management systeem

Er zijn verschillende soorten CMS-systemen waar je mee kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan WordPress of Shopify. De keuze die je maakt, is afhankelijk van wat jouw doeleinde is en jouw technische kennis. WordPress is bijvoorbeeld erg goed voor blogs en sluit goed aan met SEO voor Google.

Je kunt hierbij een WordPress hosting kiezen. Je hoeft dan alleen nog maar de website omgeving in te vullen. De basis is er al voor je. Je dient de website ook op de juiste manier te configureren zodat alle instellingen goed staan voor de bezoekers.

onlino

Gerelateerd