5 tips hoe jij een lange vliegtuigreis doorkomt

 5 tips hoe jij een lange vliegtuigreis doorkomt

Een vakantie of een trip in het vooruitzicht is natuurlijk een prettig idee. Toch vinden sommige mensen het geen pretje om een vliegreis te moeten maken, laat staan een reis naar de andere kant van de wereld. Gelukkig bestaan er een aantal tips hoe jij deze lange reis toch nog een stukje comfortabeler kunt maken. Je ontdekt het hieronder.

1. Een comfortabele outfit

De eerste stap begint bij het aantrekken van fijne kleding. Veel mensen vinden het fris in het vliegtuig, dus het is belangrijk om een lekkere dikke Isabel Marant trui aan te trekken en een fijne broek. Als je vanuit het koude Nederland onderweg bent naar een warme bestemming, is een vest prettig. Deze kun je aantrekken in het vliegtuig en weer uitdoen als je bent gearriveerd. Bovendien zijn Balenciaga slippers een must in het vliegtuig als je naar een warm land gaat. Neem een paar dikke sokken mee en je komt de vliegreis met warme voeten door. Ook is het voor vooral een lange vlucht fijn dat je geen strakke kleding aantrekt.

2. Boek jouw favo plek in het vliegtuig

De ene persoon zit graag voorin het vliegtuig, terwijl de ander graag in de buurt bij de vleugel zit. Ook zitten mensen graag op een plek met extra beenruimte of mensen met een zwakke blaas willen graag bij het gangpad zitten. Kies in ieder geval de plek waarbij jij je het meest comfortabel voelt. Je moet immers heel wat uurtjes op die ene vliegtuigstoel doorbrengen.

3. Drink genoeg water

In het vliegtuig is er een gebrek aan frisse lucht. Deze droge lucht kan jouw huid doen uitdrogen, dus drink genoeg water gedurende de hele vlucht. Hierdoor hydrateer jij jouw huid voldoende én je maakt jouw jetlag een stuk draagbaarder. Dat is nog eens een prettige win-winsituatie.

4. Beweeg voldoende

Vooral bij een lange vlucht kun je je stijf gaan voelen wanneer je niet voldoende beweegt. Daarnaast is het niet goed voor de bloedsomloop als je te lang stil blijft zitten. Maak dus af en toe een wandelingetje over het gangpad, ga geregeld naar het toilet en doe eens wat yoga-oefeningen. 

5. Zorg voor entertainment

Onder entertainment verstaan we het lezen van een boek, het kijken van jouw favoriete serie of luisteren naar muziek. Hierdoor gaat jouw vlucht een stuk sneller. Wanneer je veel boeken wil gaan verslinden is het natuurlijk fijn dat je een stevige en fijne handtas bij je hebt die je gebruikt voor handbagage, zoals een Prada tas. Zonder problemen kun jij hier al jouw spullen in kwijt.

Lilian

Gerelateerd