Rioolvliegjes in huis bestrijden

 Rioolvliegjes in huis bestrijden

Zie jij met enige regelmaat kleine vliegjes uit de afvoer in de badkamer vliegen? Of is het de afvoer in de keuken die een broedplaats voor vliegjes lijkt? Dan is de kans groot dat je met een heuse rioolvliegjesplaag te maken hebt. Rioolvliegjes vallen met recht in de categorie ongedierte. Ze zorgen namelijk voor de nodige overlast. Trek daarom direct aan de bel als je deze beestjes in jouw afvoerputjes aantreft.

Zijn deze beestjes gevaarlijk?

Doordat rioolvliegjes met het riool worden geassocieerd, worden ze doorgaans als vies betiteld. Op zich een terechte associatie. Rioolvliegjes dragen namelijk allerlei bacteriën en schimmels afkomstig uit het riool met zich mee. Dit is dan ook gelijk de reden waarom je deze beestjes altijd direct moet bestrijden. De rioolvliegjes bijten of steken niet en lijken daardoor wellicht niet gevaarlijk. Maar in zekere zin zijn ze dat wel. Doordat deze beestjes zo veel bacteriën bij zich dragen, kunnen ze heel schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Bij Beestjeskwijt kun je in een mum van tijd van dit kleine gespuis afgeholpen worden. Wacht daarom niet af als je de beestjes aantreft. Schakel direct professionele hulp in en voorkom verdere overlast.

Wat kun je zelf doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is een gezegde dat zeker ook betrekking heeft op ongedierte in huis. Het hebben van ongedierte in huis is buitengewoon vervelend. Je wilt dit dan ook het liefste voorkomen. Maar hoe voorkom je dat ongedierte zoals rioolvliegjes niet jouw huis binnendringen? Het begint vaak allemaal bij hygiëne. Goede hygiënemaatregelen zijn namelijk het beste preventiemiddel tegen ongedierte. Zorg er daarom voor dat het riool goed onderhouden wordt. Rioolvliegjes zijn dol op stilstaand water. Voorkom dat je ergens stilstaand water in je woning hebt. Is er een waterleiding kapot? Laat deze dan repareren. Wanneer je dit uitstelt, hebben de rioolvliegjes alle tijd om toe te slaan. Zo ontstaat er voordat je er erg in hebt een heuse plaag. 

Schakel een professionele bestrijder in

Wanneer de rioolvliegjes toch jouw woning hebben bereikt, is de overlast vaak niet te overzien. Deze kleine beestjes planten zich namelijk razendsnel voort. Hierdoor heb je al heel gauw met een rioolvliegjesplaag te maken. Wanneer zo’n plaag ontstaat, is het zelfstadig bestrijden ervan haast onmogelijk. Een rioolvliegjesplaag neemt vaak al snel een serieuze vorm aan. Hierdoor voelt een zelfstandige bestrijding vaak als dweilen met de kraan open. Schakel daarom een professionele ongediertebestrijder in. Deze beschikt over goed materieel én over veel kennis en ervaring. Zo ben je ten minste verzekerd van een snelle en effectieve bestrijding.

onlino

Gerelateerd