Hotelwaardig ontbijt serveren met déze tips

 Hotelwaardig ontbijt serveren met déze tips

Pak thuis eens helemaal thuis met het ontbijt en maak er een hotelwaardig geheel van. Het is leuk om dat te doen! Je kunt een heel buffet maken, maar ook met een selectie van lekkernijen kom je al een heel eind. Dit zijn onze tips.

Goede koffie

Geen hotelwaardig ontbijt zonder goede koffie! Kies dan ook voor een luxe soort. Starbucks koffie valt vast en zeker in de smaak, vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Zo begint het ontbijt al goed. Al is het ook een optie om voor gemak te kiezen, aangezien je een heleboel dingen moet klaarmaken voor het ontbijt. In dat geval zijn (compatible) Senseo koffiepads een uitkomst. Zulke pads vormen immers de meest simpele manier om koffie te bereiden. Lekker praktisch!

Fris sap

Wat naast koffie ook de moeite waard is? Fris sap! Maak het idealiter zelf, in de sapcentrifuge of blender. Ook met een sinaasappelpers kun je sap maken. Dat smaakt zo verfrissend – ideaal op de vroege ochtend dus. Meng verschillende soorten fruit of kies juist voor een enkele soort, hier zijn genoeg keuzes in te maken.

Fruitschaal

Ook fruit dat in stukjes is gesneden zorgt voor een frisse toevoeging aan tafel. Maak het liefst een fruitschaal klaar, met daarin bijvoorbeeld aardbei, banaan, appel, peer en druif. Het trekt al meteen de aandacht, zo’n kleurrijke gemengde schaal op de tafel. En goed voor de vitamine-inname is het natuurlijk ook!

Verse broodjes

Bij de gedachte aan verse broodjes loopt het water ons al in de mond. Croissantjes, pistolets en kleine bolletjes: ga natuurlijk voor de wat luxere variant. Een mix aan verschillende broodjes is een goed idee, want dit ziet er feestelijk uit op tafel. Haal ze ’s ochtends vroeg direct bij de bakker, of kies voor broodjes die je zelf afbakt in de oven. De verse smaak is in ieder geval waar het om draait.

Gevarieerd beleg

Met enkel een plak kaas ben je er niet direct. Zorg liever voor gevarieerd beleg om op de broodjes te doen. Denk aan zoet en hartig beleg – van jam tot kaas bijvoorbeeld. Of kies voor een van de twee soorten, maar zorg daarbinnen voor variatie. Het is namelijk echt een feestmaal als je meerdere soorten beleg kunt pakken. Kaas, salades, marmelades en optioneel vleeswaren: creëer op die manier een breed smaakpalet.

Ei hoort erbij

Kook of bak een eitje! Dat is zo gepiept. Deze basisbereiding volstaat, maar je kunt het ook nog een stukje beter maken. In een hotel serveren ze immers vaak scrambled eggs. Probeer dat eens uit thuis! Breng het goed op smaak met peper en zout, want dat is essentieel bij eieren.

Luxe boter

Of je nu standaard al boter op je brood smeert of maar af en toe: bij het hotelontbijt kent boter zeker een plekje. Ook hier kun je weer voor de luxe variant gaan, in de vorm van roomboter. Het maakt die broodjes nog net wat smeuïger.

Yoghurt en muesli

Naast brood is het ook nog een optie om aan yoghurt en muesli te denken. Een variatie hierop is tevens mogelijk, zoals kwark en granola. Dit kan voor of juist liever na het brood worden gegeten, als er nog een plekje over is. Zie het als een soort toetje – de kers op de taart bij het zelfgemaakte hotelwaardige ontbijt.

onlino

Gerelateerd