Wat moet je weten over het gebruik van een boekhoudpakket?

 Wat moet je weten over het gebruik van een boekhoudpakket?

Als ondernemer wil je het liefst zo weinig mogelijk kosten maken. Daarom kies je er waarschijnlijk voor om jouw boekhouding zelf te doen in plaats van dit uit te besteden. Je bespaart namelijk flink wat geld als je zelf gaat boekhouden. Helaas zijn veel ondernemers niet bekend met boekhouden. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet direct dat je de boekhouding van jouw bedrijf uit moet besteden. Nee, want je kunt namelijk een boekhoudpakket aanschaffen. Voordat je dit doet, wil je ongetwijfeld weten wat je van zo’n pakket kunt verwachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk alles wat je moet weten over het gebruik van een boekhoudpakket.

Bespaar tijd met een boekhoudpakket

Menig ondernemer doet zijn boekhouding handmatig. Doe jij dit ook? Dan is de kans groot dat je hier een programma als Excel voor gebruikt. Hierin voer je de transacties van jouw zakelijke rekening en de verstuurde en ontvangen facturen in. Omdat je dit allemaal zelf moet doen, kost boekhouden jou waarschijnlijk meer tijd dan je lief is. Gebruik je boekhoudsoftware? Dan levert dit jou flink wat tijdwinst op. Met behulp van een boekhoudprogramma automatiseer je jouw boekhouding namelijk grotendeels.

Hoe het kan boekhouden jou minder tijd kost als je boekhoudsoftware gebruikt? Omdat deze software jou de mogelijkheid biedt om jouw zakelijke rekening te koppelen. Zo’n koppeling neemt jou behoorlijk wat werk uit handen. Het boekhoudprogramma neemt transacties van jouw zakelijke rekening namelijk direct over. Deze hoef je dus niet langer handmatig in te voeren. Verstuur je ook facturen vanuit het programma? Dan kost boekhouden jou nog minder tijd. Het programma koppelt de transacties dan direct aan de bijbehorende factuur. In dat geval stelt zet het boekhoudprogramma ook direct de btw-aangifte voor jou klaar. Deze hoef je vervolgens alleen nog maar zelf te versturen.

Online of offline boekhouden?

Voordat je een boekhoudpakket aanschaft, moet je bepalen of je online of offline wilt boekhouden. De meeste ondernemers kiezen tegenwoordig voor online boekhouden. Dit komt voornamelijk doordat je met zo’n programma een stuk flexibeler bent. Offline boekhouden kan namelijk alleen als je achter een computer zit waarop het boekhoudprogramma geïnstalleerd staat. Bij een online programma is dit niet het geval.

Gebruik je een online boekhoudprogramma? Dan sla je jouw boekhouding op het internet op. Hierdoor hoef je niet per se achter jouw werkcomputer te zitten om inzicht in de boekhouding te hebben. Ook via jouw smartphone of tablet heb je dan zicht op de financiën van jouw bedrijf. Het enige wat je nodig hebt om een online boekhoudprogramma te gebruiken, is een werkende internetverbinding. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de boekhouding van jouw bedrijf vanaf je vakantieadres in te zien.

Welk pakket past bij jou?

Ben je overtuigd van de voordelen van een boekhoudpakket? Dan wil je er misschien wel zo snel mogelijk mee aan de slag. Loop niet te hard van stapel. Je moet namelijk eerst een geschikt boekhoudpakket vinden. Menig ondernemer denkt dat alle pakketten hetzelfde zijn, maar dat is een misvatting. Zo kun je onder meer voor een zzp boekhoudpakket kiezen, maar ook voor een mkb boekhoudpakket. Om te bepalen welk pakket het beste bij jou past, raden wij je aan om je hier verder in te verdiepen. Ben je er reeds uit en wil je een boekhoudpakket aanschaffen? Klik hier en begin vandaag nog met (online) boekhouden.

onlino

Gerelateerd