Zo hou je jouw geverfde lokken gezond!

 Zo hou je jouw geverfde lokken gezond!

Hallo daar, haarliefhebbers! Je hebt vast wel eens voorbij horen komen dat het verven van je haar schadelijk kan zijn. Ben jij ook zo dol op jouw haarkleur, maar vind je het lastig om het mooi en levendig te houden? Geen paniek! Er zijn heel veel manieren om je haar te beschermen tegen de schade die een verfbeurt kan aanbrengen aan jouw haar. Hieronder vind je wat informatie en enkele tips om jouw haarkleur er op zijn best uit te laten zien:

Beschadiging na het verven

Haarverf bevat chemische stoffen die kunnen leiden tot beschadiging van het haar. Bij het verven van het haar wordt de buitenste laag van het haar (de haarschubben) geopend, zodat de kleurstoffen de haarschacht kunnen binnendringen en zich kunnen hechten aan de binnenste laag van het haar (de cortex). Dit proces kan de haarschubben beschadigen en de natuurlijke oliën en eiwitten in het haar aantasten, wat kan leiden tot droog, breekbaar en beschadigd haar.

Waarom hydrateren om je haar gezond te houden?

Geverfd haar heeft extra zorg nodig omdat het gevoeliger is voor beschadiging. De chemische stoffen in haarverf kunnen de haarschacht beschadigen en de natuurlijke oliën en vochtigheid uit het haar halen, waardoor het droog, broos en kwetsbaar wordt. Het is daarom belangrijk om het haar te hydrateren en te voeden om de gezondheid en de vitaliteit van het haar te behouden.

Door het haar te hydrateren met een conditioner of haarmasker wordt het vochtgehalte van het haar hersteld en worden de haarschubben gladgestreken, waardoor het haar er glanzend en gezond uitziet. Daarnaast kan hydratatie de levensduur van de haarkleur verlengen, omdat het vocht in het haar ervoor zorgt dat de kleur beter wordt vastgehouden.

Tips om geverfd haar gezond te houden:

Gebruik kleurverzorgende producten: gebruik een shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor jouw haarkleur. Verschillende professionele haarmerken hebben speciale kleurshampoos ontwikkeld. Zo blijft de kleur langer mooi en helder.

Vermijd hitte: blootstelling aan hitte kan jouw haarkleur vervagen. Dus vermijd hete stylingtools zoals stijltangen en krultangen en laat jouw haar zo veel mogelijk natuurlijk drogen.

Bescherm je haar tegen de zon: de UV-stralen van de zon kunnen jouw haarkleur beschadigen en vervagen. Gebruik daarom een hoed of sjaal om je haar te beschermen, of gebruik verschillende haarproducten met SPF.

Ga niet te vaak naar de kapper: het klinkt misschien gek, maar als je te vaak naar de kapper gaat, kan dit ervoor zorgen dat de kleur vervaagt. Te vaak je haar verven is niet goed voor je haar. Wacht daarom minimaal zes weken tussen kappersbezoeken.

Gebruik een kleuropfrisser: als je haarkleur begint te vervagen, gebruik dan een kleur opfrisser. Dit is een tijdelijke oplossing die jouw haarkleur opfrist en de kleur langer laat meegaan. Vaak is dit een shampoo met pigment die je haarkleur wat intenser maakt.

Met deze tips kun jij jouw haarkleur er op zijn best laten uitzien. Onthoud dat het belangrijk is om jouw haar te verzorgen en te beschermen om de kleur langer te behouden en gezond te houden. Dus laat jouw haar stralen en wees trots op jouw mooie haarkleur!

onlino

Gerelateerd